• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
velsi - Почетен майстор
Едно е сигурно: доста по-бавно става с хидравлика. Личи си и от клиповете.
Iliev Labs - специалист
Това нещо дали си няма име на английски, да попрочетеме още малко?
zmeios - специалист
Само да кажа, че конусният клин е измислен отдавна, и то не за цепене на дърва :) продава се и под формата на бургия (условно казано) за бормашина.

Има славата на един от най-опасните инструменти на света. Съвсем малко изплесване докато държиш машината - и си без ръка, или без око, или червата ти са навити на фльонга около "бургията". Защото, за разлика от нормалните бургии, продължава да "държи" докато се приплъзва и прихапва все по-навътре, без да му дреме дали е в стената или в майстора.

Така че имайте едно наум.
elenkov - напреднал
rockwall написа:
а тия са открили най-добрия начин

http://www.youtube.com/watch?v=hhmKBDIA ... re=related
Ее не това с конува беше върха ! Ама това което rockwall е написъл просто ме хвърли в много дълбоки размисли .. машината реже за секунди .. Страхотно ! :)

Поздрави
crez - майстор
velsi написа:
Iliev Labs написа:
Велси, това проблемно ли да се прави на струг?
Би трябвало да не е, но трябва печен стругар. А и пише, че е закалено.
Доста проста изработка според мен, едноходов винт със стъпка около 6-8мм и специфична форма на правоъгълен триъгълник,това че е конусна въобще не е проблем. Закаляването също, едно 45Г ще подходи точно. Отзад отвор по размера на вала на ел.двигателя и с винта затягаш в шпошнъчния канал. Мисля че доста нови стругове могат да нарязват резба с напречния супорт.
ango - напреднал
Да робота е хубав,но не е за лична употреба-24000лв.Хидравличните брадви също започват от 560лв и на горе.Днес дадох снимка на конуса с чертеж по-размера на циркулярната ос на една фирма да го изработи.Когата стане ще пиша как е в действителност.
lyki - специалист
Мен като селянче повече ме притеснява защо всички машинки показани на видеото цепят пънчета прави и без чепове? Аз и с обикновен топор бих се съревновавал с машинката с такива пънчета ,макар от техническа гледна точка да ме кефи, но ми е интересно как би се справила тая машинка с пънче което има странични израстаци?
shotik - майстор
lyki написа:
Мен като селянче повече ме притеснява защо всички машинки показани на видеото цепят пънчета прави и без чепове? Аз и с обикновен топор бих се съревновавал с машинката с такива пънчета ,макар от техническа гледна точка да ме кефи, но ми е интересно как би се справила тая машинка с пънче което има странични израстаци?

Ами то реклама с прави да се види най-хубавото,а като го вземеш ,тогава виждаш истината.Три или четири пъти съм купувал по такива рекламни материали и само космодиска и за прахосмукачка приставка бяха така както ги рекламират ,другите не бяха добри.От тогава докато не видя на живо ,не купувам .
За цепене на дърва ,аз ползвам кирка,по-тежка е от секира и не се заклинва,лошото е когато отхвръкне парче и ме удари по краката.Намислил съм да я дам на ковач да я обърне на 90 градуса и тогава парчетата ще летят настрани.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21

Тема "Конус за цепене на дърва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: