Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
bullet написа:
Точно в това помещение миналата есен монтирах норвежки конвектор Адакс - 2кВ - студ и сметки :shock:
Странно! Аз съм с ADAX в стая 15кв, на 3 метра височина!, ъглова.
Мисълта ми беше, че за селско и вкопано е най-добре една печица на дръвца. не ми е умилно от шътнята покрай това, но дърва най-бързоп и комфортно затоплят. То и затова гражданята качват дърва по етажите...
Впрочем, пускам един ADAX и в кухнята, която е метър под земята и веднага стопля, без изолация по стените. Затова препоръчах конвектор. Там също е 15 кв.м. Но е 220 високо и затова стопля веднага. Голямата височина много яде от топлото.
Моите радиатори не са монтирани по стените, ами са на стойки и си ги местя. Дали има голямо значение за комфорта?
bullet - специалист
Тъй бе градски, прав си за твърдото гориво, ама нямам комин в помещението. В горните стаи се топля на дърва и е супер. Не ми се прави инсталация с котел или камина с водна риза, защото зимата ходим един-два пъти в месеца.
А за Адакса защо не е ефективен ме мога да ти кажа. Може би защото стаята е доста дълга - към 8м. и радиаторчето топлеше около 1/3 от нея, ама понеже има постянен кръговрат на студен въздух не ще да изключва :afraid:
Та затова май ще се насоча към климатик.
EDI - майстор
Я чакай малко.........казваш, че стаята е дълга 8 метра, колко е широка - около 3 метра ли.В първия пост пишеш 55 кубика.Питам, да не стане грешка с необходимата мощност на климатика.
bullet - специалист
EDI написа:
Я чакай малко.........казваш, че стаята е дълга 8 метра, колко е широка - около 3 метра ли.В първия пост пишеш 55 кубика.Питам, да не стане грешка с необходимата мощност на климатика.
Еми към 3.5м. е широка и около 2м. висока. Абе горе-доле правилно съм го сметнал :?
EDI - майстор
Правилно е, имах предвид, да не си объркал при писането кубици с метри, ама грешката е вярна :lol: .Слагай машината на късата страна, да обдухва помещението по дължина.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Аз пак на мойто си :razz: . Консумацията пти 2 пъти в месеца е пренебрежима. Колко струват 2 конвектора и колко 1 климатик. Като вземеш предвид и монтаж и обслужване и статистиката, че климатик се ремонтиора поне веднага след изтичане на гаранция :wink: ...
И пак казвам, може би има значение, че моят радиатор не е боднат на стената.
vanko68 - специалист
Бре,и в климатиците стана спец и съвети вече даваш.... То с писане явно доста може да научи човек. Я метни тая статистика за ремонтите,че на мен не ми е много ясна.Пък и не само на мен....
LazarGanev - "Велик майстор"
bullet написа:
EDI написа:
Еми към 3.5м. е широка и около 2м. висока. Абе горе-доле правилно съм го сметнал :?
Ами - няма как това помещение да се отопли с 2кВт мощен конвектор. Трябват поне 3-3.5кВт. Особено пък щом не се ползва постоянно, а само инцидентно.
mitko414 - специалист
bullet написа:
Не ми се прави инсталация с котел или камина с водна риза, защото зимата ходим един-два пъти в месеца.
Зимни месеци 5 на брой, хайде нека да са 6.
6 х 1,5 (средно на един-два пъти) = 9. Пишеш, че климатика ще го ползваш само за отопление, то както описваш стаята от охлаждане лятото няма нужда. Та значи климатика ще го 9 (девет!) дни годишно.
Не знам, парите са си твои, ама аз не бих си купил климатик, а три "духалки" по 20-30 лв и ще ми вършат работа.

Ако някой ще се заяжда за ефективността, нека първо да сметне при тази употреба кога ще се изплати климатика на цена около 1500 лв срещу 60 - 90 лв на духалките.
bullet - специалист
Да върна темата към живот :-D
Още не съм решил за климатика, та сега преди зимата пак оглеждам.
Някой да даде отзиви за този-
http://www.iranaeood.com/index.php?show ... &prodid=84

Тема "Читав ли е този климатик за отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: