Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
единак - специалист
Пич, ти не четеш. Точно това си е драйвъра, за моята си карта. Проблема е, че в сайта му пише, че Сони има отделно споразумение с Нвидиа и не може да се апдейтва. Демек, ако картата ми е на друг лаптоп ш'си тръгне без проблем.
ArturDent - Почти Безобиден
Сега трябва да имаш директория с разпакетираните драйвери на nVidia.

Последно остава да насъскаш Windows да ти търси новите драйвери.
Това последното май не си го направил.

Отиваш в Device Manager. Оттам с десния бутон, върху видео картата - и Update Driver...
Install from Specific Location (Advanced)
Пробваш първо - Include this location....., Като си махнал отметката да търси по CD... На Browse... дай директорията с файловете на nVidia. Може драйвера да е в някоя от под директориите. Търси го. Трябва да имаш файл вътре който е .inf.

Ако и това не стане пробвай като горното, но с Don't search. I will choose the driver to install.

Лошото, че и нищо от горното не може да ти помогне, ако споразумението между nVidia и Sony е дебело.
Всяко хардуерно устроиство си има в чипа един код който обозначава прозводителя и вида на устроиството.
Нещо като PCI\VEN_1002&DEV_92C2.......
Когато инсталираш драйвер Windows търси по този код в INF-файла. Сони и нВидия, може да са сложили друг, нищо че чипа си е същия.

Решението е да се редактира INF -файла, но не мисля че ти е по силите.
1. Търси в Google за драйвера като пишеш и модела на комютъра, все някой го е имал проблема.
2. Ако искаш пиши ми с цялото ID на картата. От Device Manager, Properties, Details - Hardware IDs
Wishmaster далече си от истината, nVidia има едина голяма инсталация за всички карти. Независимо какво избираш от сайта, пак получаваш едно и също ехе.

Единак, забравих да ти кажа при мен съм го имал същия проблем, но с драйвери за HP и ATI. Борих го два часа, а съм професионалист.
Стана с моднат (променен) inf - файл. Така че търси такъв, не си единствения човек в нета с такъв лаптоп.
FMaster - специалист
Колеги ето ви един жокер ... драйверите за десктоп НЕ СТАВАТ за лаптопи, независимо дали картата е интел, ен видиа или ати ... за домашно да го научите и да сваляте драйверите откъдето и които трябва !!!

гугъл знае всичко ... :-D
единак - специалист
А добрутро...
Пич, харесвам мненията ти, но недей да пишеш повече тук, моля те...
Ако не трябваше да пиша аз, сори, повече няма.

Малко повече инфо. Да не те притеснява че се говори за Windows 7, при XP е същото. Само като теглиш драйвета се съобрази с и вземи за XP.

Nvidia GeForce 8400M GT GPU Driver problem!!!
"With Nvidia mobile cards, most companies don't create and update versions of the drivers. Also, when you attempt to install the one from Nvidia's website, it won't work due to the inf file. I've always gone to Laptopvideo2go to get the latest drivers for my Nvidia Mobile chipsets. Hope that gets you working."

NVIDA Driver Install - Start To Finish...

Както писах хората променят inf - файла

Offtopic: FMaster, брей ама ти сигурно си голям хакер. И искаш да ми кажеш че зад всеки модел и модификация на nVidia, стои един програмист и кълве постоянно нови драйвери. Няма да им стигне бюджета. А можеш ли да ми кажеш кво е това?
Изображение
единак - специалист
Еее, не е за теб.
За колегата, който съветва за неща, за които се уморих да обяснявам.

Аз съм с Виста.
Vista, XP, Windows 7 той принципа си един и същ
Ето ти директни линкове

v191.07 Windows 7/Vista 64bit
http://forums.laptopvideo2go.com/topic/ ... it-nvidia/

v191.07 Windows 7/Vista 32bit | NVIDIA
http://forums.laptopvideo2go.com/topic/ ... it-nvidia/

Ако не стане пробвай с по-ниски версии.

П.П. Нали ти казах че номера е в inf-файла. Можеш да го разгледаш с notepad.
единак - специалист
Успях! Кой да прочете, че трябва да се реплейсне инф файла. Сложих 186.91, защото този е единствения най-нов, който поддържа точната спецификация на моята карта.
Сега отметката за CUDA ми е активна. Но.
Филмите насичат дори по-кофти... Баси..
Аз бих пробвал с по-високата версия и след това щях да се връщам назад.

Тема "Насичат ми HD филмите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: