• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
printmaster - помощник
Имам ето този смесител
Изображение

и искам да попитам има ли някаква особеност при монтажа. Четох из разни сайтове , че се регулират градусите на изходящата вода , но не намирам от къде става това. Моля някой ако може да ми обясни. Благодаря предварително!
2v6 - майстор
printmaster написа:
Имам ето този смесител
Изображение

и искам да попитам има ли някаква особеност при монтажа. Четох из разни сайтове , че се регулират градусите на изходящата вода , но не намирам от къде става това. Моля някой ако може да ми обясни. Благодаря предварително!
С врътката в средата не става ли (под ръчката за отваряне и затваряне) :idea:
wizli - специалист
Грубо казано: едната ръчка е за струята, другата за градусите, обикновено са отбелязани.
Изображение
Тези неща са скъпи, и тря да имат упътване с всичките подробности и екстри.
Имам такъ душ - страхотна работа върши.
printmaster - помощник
Е да ама на този нищо не се върти освен ръчката за струята на водата. Упътване нямам тъй-като не е нов.
kuuuuuul - майстор
Като го копуваше не ти ли обясниха как действа?Смущава ме това че не са означени градуси и ме кара да се съмнявам че е с термо глава.Иначе душ батерия с термо глава и бойлер е идеалната комбинация.
printmaster - помощник
Не съм го купувал. Донесоха ми го така без упътване.
jakuzi - специалист
kuuuuuul написа:
Като го копуваше не ти ли обясниха как действа?Смущава ме това че не са означени градуси и ме кара да се съмнявам че е с термо глава.Иначе душ батерия с термо глава и бойлер е идеалната комбинация.
Термоглава-да има такава вероятност за този смесител.Тази изпъкналата част под ръчката трябва да е капачка и под нея се намира регулатора за водата обикновенно е "шестограм".Регулирва се с метода проба-грешка.Няма изписана скала с температурите.
printmaster - помощник
А възможно ли е да не се регулира, тъй-като сега видях това

Locked temperature control (adjustable temperature variants also available)

http://www.archiexpo.com/prod/rada/comm ... 63273.html
Каналски - специалист
не се зачетох много в Линка (то и малко повече английски си трябва :) )
но -> Commercial , това е дето се вика за Обществени места или работни.
За мен както каза и jakuzi , каквото има е под Капачката (това от страни пак ли са капачки )... скрито за да има затруднен достъп до него, нали е "Обществени места"
Но идеята му е точно да е фиксирано смесването на топла-студена и никой да не се заиграва и да има икономия и пр. Може и да има "термостат". В общи линии за "термостат" е хубаво да има някакъв мрежест филтър на входа на инсталацията, но често и към самите термостати добавят нещо като "филтърна вложка" ...
Хъм ... тук има нещо повече:
http://www.radacontrols.com/onlinecatal ... 2&navidx=2
http://www.radacontrols.com/onlinecatal ... 2&navidx=2
--->> Product Manual <<---
  • 1
  • 2

Тема "Термостатичен смесител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: