Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
pzz
изкам да си изкопая кладенец тип сондаж 150 - 160 мм, някои може ли да ми помогне с идеи, технологии или просто съвет
hygro - майстор
За съжаление това е дейност, която много трудно може да се осъществи под девиза "направи сам". За плитки проучвателни сондажи може да се използва ръчна сонда "бастун", но за изграждане на вододобивен сондаж си трябва техника и опит. Цените, в зависимост от условията на сондиране, са около 100-200 лв./m + режийни.
pzz
разбирам но няма как да влезе камион със сонда. всичко трябва да се направи с някакъв по-мобилен метод или на ръка. аз пробвах на ръка с "гилза" но стигнах до 6,50 метра и стигнах до ситни камъчета и глина на люспи (в такъв вид излиза) и моя начин вече е неефективен. водата във кладенците наоколо е между 18 и 22 метра .
hygro - майстор
pzz написа:
разбирам но няма как да влезе камион със сонда. всичко трябва да се направи с някакъв по-мобилен метод или на ръка. аз пробвах на ръка с "гилза" но стигнах до 6,50 метра и стигнах до ситни камъчета и глина на люспи (в такъв вид излиза) и моя начин вече е неефективен. водата във кладенците наоколо е между 18 и 22 метра .
Навремето за проучвателни сондажи се използваше тежка ръчна сонда, която безпроблемно върти 120mm шнек на 20m, но нямам представа къде днес може да се намери това чудо на техниката. Ако успееш да намериш такава, лесно ще ушириш сондажа до 150mm.

Тема "кладенци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: