• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
единак - специалист
Артър,

Обезателно трябва да пуснеш темата "Как да преборим Енерго и Вода". Вярвай, ще има изключителна полза. Особено като се допълни от минали по тоя път.

Дент идва от Артър Дент, главен герой в една много готина книга, не е от зъболекар. Ама ако ще е слято трябва да е Дентартърдент, ако помня правилно.
ArturDent - Почти Безобиден
8180: Извинете ако съм нарушил духа на форума, но не мисля че е така. Ако има нещо нередно пишете ми на лични. Нека ако някой се е обидил от постовете ми да ми го каже. Поне до сега не съм забелязал такова нещо. Търпя критика, но си запазвам правото да имам собствено мнение. Не търпя лични обиди (до сега никой не ме е засегнал персонално)
Наистина се опитвам да спазвам добрия тон. Затова и дойдох тук - има модератори.

Единак когато пуснах "там" такава тема, имаше линк в този форум към нея, не съм го пускал аз, но излизаше в Google. Утре ще съм много зает но сигурно в петък ще я пусна.
П.П. Помниш, помниш... много се кефя като ми кажат че съм зъболекар, заради, втората половина на ника.
Ден 5 - В дъното се вижда Интернета, Телевизията

Изображение

Ден 5 - Кофраж на основите

Изображение

Ден 5 - Арматура на основите

Изображение

Ден 5 - Края на деня

Изображение
Последна промяна от ArturDent на пет окт 16, 2009 1:21 pm, променено общо 1 път.
Ден 6 - Поредните 3 кубика бетон

Изображение

Ден 6 - Последният бетон за деня

Изображение

Ден 6 - Края, вече се показахме над пръстта

Изображение
Последна промяна от ArturDent на пет окт 16, 2009 1:22 pm, променено общо 1 път.
Ден 7 - "Стъпките" за вътешните колони

Изображение

Ден 7 - "Стъпките" за вътешните колони

Изображение
Последна промяна от ArturDent на пет окт 16, 2009 1:22 pm, променено общо 1 път.
Ден 8 - Не се мина и без ръчно бъркане на бетон

Изображение

Ден 8 - "Стъпка" на една от вътрешните колони

Изображение

Ден 8 - Започва "Рамазан Байрям"

Изображение
Последна промяна от ArturDent на пет окт 16, 2009 1:23 pm, променено общо 1 път.
Leon - специалист
Този найлон за хидроизолазия ли се ползва?

Ако е така едва ли ще има голям ефект.

На каква височина от почвата ще бъде подът.

Незнам какъв е теренът, но се пази от капилярна влага. Лично съм го изпитал, а също и на брат ми в неговата къща.

Къща на село, строена преди 40 г. Основи - метър надолу, 50 см широки от камъни зидани с хоросан. Височина над почвата 1 метър. На тази височина отвън "мита мозайка", нагоре по тухлите варова мазилка (навремето цимента е бил кът).
Кво да кажа - дърпа си влага и това е. На метър и 20 отвън има потъмни влажни петна.
За сега съм копал отвън (севрната стена), бетон 6-8 см., изчакване месец, битумен грунд, лепене с горелка на "покритие" на изола петров което е като битумни керемиди, но на рула с посипка, широки 1 метър, след това засипване.
Това го правих преди 2 г. Влагата чувствително намаля.
Сигурно има и по ефективни и евтини решения, ама ... кой тогава да ти чете. Но пък "набутването" не беше толкова голямо. 10 квадрата около 150 лв. Ама пък копане, потене, бира ....

Нека специалистите да се изкажат, но не трябваше ли в кофража да сложиш малко XPS?
Leon и други: Найлонът се ползва за да не пада пръста обратно в изкопа, докато работниците щъкат насам-натам. Което е по-важно да не пада пръст в пресния бетон и да се смесват. Ако после има и хидроизолационнен ефект, к'во по-добро от това.

Хидро и топло изолацията ще се правят на по-късен етап - заедно с водоплътния бетон около къщата.

Знам, че беше хубаво да се направи сега, но....
Leon - специалист
ArturDent написа:
Leon и други: Найлонът се ползва за да не Хидро и топло изолацията ще се правят на по-късен етап - заедно с водоплътния бетон около къщата.

Знам, че беше хубаво да се направи сега, но....
Ами ... то вече свършило ... после както казах копане, пот, бира ... не е лошо и барбекю.

Няма непоправими работи, човек да е жив.
:)
Ден 9 - Тук ще бъде канализацията на банята

Изображение

Ден 9 - Обяд на строителите

Изображение

Ден 9 - Уплътняване на земната основа

Изображение
Последна промяна от ArturDent на пет окт 16, 2009 1:23 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 45

Тема "Започна се... (Блог на строеж на къща)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: