Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mangas82 - помощник
Здравейте,
Бих искал да попитам тези малките лунички големи колкото едно левче кажи речи мисля че им викат звездно небе , стават ли за основно осветление на хол който е голям 25кв.м ,а окачения таван на който ще се монтират е дълак 2.70м и широк 2.00м .смятам да сложя кам 15-20 броя от въпросните лунички на окачения таван и видях че максималния волтаж на крушките които се слагат е 20 вата ,и тази малка крушчица може ли да огрее колкото 20 вата обикновена крушка или 20 вата и е консумацията на ел.енергия а свети като за 5 вата :? :? има ли някакъв друг заместител на тази крушчица от 20 вата която да гълта по -малко ток защото 20 лунички по 20 вата всяка една това идва 400 вата само за осветление на един хол :shock: :shock: ?
mladkal - майстор
За ватове в конкретния случай не мога да пиша, но сигурното е едно: Тези малки лунички в твоя случай не стават за основно осветление. Принципно замисъла им е едниствено декоративно осветление. Потърси други варианти!
Спорен ден!
mangas82 - помощник
Ами то на окачен таван за основно осветление освен лунички какво друго може да се сложи?Полилей не става защото някои по високичак като мине отдолу може даго отнесе :-D Обикновени лунички в хол за основно осветление много много не ми се слагат,естетически не ми изглежда добре :?
miroslav_kn - специалист
Сложи си луничките като декоративно осветление и полилей за основно. Има по прибрани полилеи така че никой няма да си удари главата. А също можеш да го изиграеш и като сложиш луничките като декоративно и лампиони за основно осветление, като разположиш няколко лампиона на различни места в хола като по американските филми.

Тема "лунички тип звездно небе" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: