Трябва ми схема за направя на шкаф с чекмеджета с централно заключване. До ся не ми се е налагало да правя такова чудо ама ето че му дойде часа. От магазина не ми дадоха схема. Става въпрос за ето това -> http://www.kentimpex.bg/catalog/cat.73/item.3249 но не е даден точния размер къде да направя нута за да сложа плъзгача.
На таблицата на кент липсват тия два сантиметра.Тука е дадено с вътрешни чела.При външни двата сантиметра се мерят от канта на страницата.
Ключалката може да се сложи на отделна бленда както на скицата или направо върху най-горното чело,което си е добър безпроблемен вариант.
Общо взето нещата стоят така: 1.Правиш нута на страницата.Доколкото помня е около 2 см.
2.Слагаш в нута пръчката с предварително наредени,но незахванати стопери и пластини за закрепване.(ако използваш обикновенни водачи за чекмеджета,то сигурно ще трябва да накъсиш малко стоперите,защото опират в чекмеджето) като първо трябва да нанижеш една от пластините за закрепване, която ще бъде ограничител за пропадане на пръчката.С други думи:завиваш я така най-отгоре,че пръчката да се опре на нея с долното от двете стърчащи и така определяш най-ниския ход на системата (отключено) При завъртане на ключалката нейния палец трябва да отиде нагоре и да избута горното стърчащо и системата се придвижва нагоре (заключено)
3.Закрепваш пръчката и сглабяш шкафа.(ВАЖНО е да не навиваш винтчетата на стоперите,защото си правят място в алуминия и понякога трябват стотни за фин реглаж и не става,защото пак си влиза в дупката и остава на същото място)
4.Слагаш чекмеджетата и челата
5.Слагане на ключалка.След дългогодишни опити и грешки се стигна до формулата за определяне на центъра на отвора- около 6 см от вънщния габарит на шкафа по хоризонтала и където се пада центъра на оста на горното стърчащо (сложил съм хиксче) при крайно положение надолу (отворено) по вертикала.ключалката трябва да се върти свободно заедно с пръчката.
6.Слагане на стопери.
Надявам се да е станало поне малко ясно.По-лесно ми е да го покажа как става.