• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gkaraivanov - специалист
Здравейте!Майстора ще ми почва камината взел съм тухли и там специалните му лепила и всичко.Камината ще е от старите градени камини.
ВЪПРОСЧЕ:Мога ли да си направя или вгръдя в нея система за въздух с вентилаторите и ups или трябва да си купя такава цяла камина и да я скрия с гипсокартони което ще ми излезе скъпо при положение че съм си купил тухлите!
Благодаря!
Transporterr - специалист
майстор-а май му се казва Направи Сам и нема лошо ама наистина и аз нищо не разбрах некви въздуси некви вентилатори юпи еси ..

я тоя господин Сам да поясни малко :)
resco - специалист
Привет и от мен. Мисля, че това което, gkaraivanov, имаше предвид е "Система с въздушно отопление". Нещо подоно на това реализирано тук:
http://www.kamini-eurostandart.com/bg/gallery/album/17/ но в неговият случай вместо горивна камера човека иска зидана камина. Не мисля че ще е трудно да се приспособи и направи....
ето една страничка за добиване на най-обща представа как става този вид отопление: http://www.biznesa.com/modules/icontent ... t&page=196
Според мен не би било кой знае колко трудно да се провери какъв тип са вентилаторите използвани в направата на тези горивни камери и да се закупят. Според мен всеки един вентилатор използван за отвеждане на въздуха да речем в аспиратор може да свърши работа. Юпиеса е хубаво нещо да го има за да продължи да е топло дори кгоато няма ток. Трудното ще е да се прецени дали си заслужава. От мои познати знам че е ефикасно тотпление, не много рисково, като водната риза, но има наличие на пушек който ре придвижва из всички стаи...
Ако жилището е голямо по-добре да сер замислиш за водна риза, ако не е, то това е подходящо с въздушната циркулация!
Дано съм бил от полза!
Успех!
Transporterr - специалист
не забравяйте че това не са обикновенни вентилатори ами трбва да издържат на топлина освен ако не бутат въздуха масово такивасе продават м/у другото
успех и нейа силата бъде с вас ...
zmeios - специалист
ДРАГОМИР написа:
Приятел знаеш ли колко парички е това което предлагаш
Със сигурност в пъти по-малко от паричките, нужни за да избиеш канали в пода, да положиш тръби, да сложиш инсталация за водно, да доподмажеш със 6-7 кубика бетон, да подновиш подовото финишно покритие, и още двайсетина дреболии.

Един от проблемите на нас българите е, че не можем да смятаме... Ама тоя въпрос скоро се дискутираше мисля в темата "сглобяеми къщи". Не можело да се правят от дърво, трябвало бетонец да има -- да, ама със средностатистически доход, като я почнеш на 25, и докъм 55 годишна възраст таман си я завършил... Гуньо старши я зида, Гуньо младши я подмазва... А през това време Питър, Джон и поколението им _живеят_!
votsok - помощник
Здравейте!Има и още нещо.Ако е сменена дограмата и е уплътнено на всякъде,печката по-вече пуши отколкото гори.Tрябва да се помисли и за свеж въздух до камината.Апартамента ми е две стаи и кухня и го отоплявам с обикновена Прити.Е малко модернизирана.Тъй като двете стаи са на обща стена,направих отвор и монтирах печката там,с лице към всекидневната.Придадох и малко вид с тухли от акумулираща печка и гипсокартон.В другата стая направих кутия от гипсокартон и две вентилационни решетки.Дано съм помогнал с нещо

Прикачен файл

SANY04.jpg
прикрити с решетка
SANY04.jpg (232.62 KиБ) Видяна 8737 пъти

Прикачен файл

SANY03.jpg
ето ги тръбите за свеж въздух
SANY03.jpg (232.62 KиБ) Видяна 8737 пъти

Прикачен файл

SANY02.jpg
печката от близо
SANY02.jpg (232.62 KиБ) Видяна 8737 пъти

Прикачен файл

SANY0.jpg
това е отзад
SANY0.jpg (232.62 KиБ) Видяна 8737 пъти

Прикачен файл

SANY01.jpg
това е лицето
SANY01.jpg (232.62 KиБ) Видяна 8737 пъти
gkaraivanov - специалист
Благодаря за снимките!
Не разбрах за отводите за чистия въздух каде се поставят и какво точно вършат? :? Вкарват въздух отвън ли за за има циркулация и да гори камината?Това се прави ако даграмата е добре уплатнена и на камината не достига въздух???
gkaraivanov - специалист
Мисля че принципа ми е напълно ясен за да гори камината тъй като е с вратичка трябва въздухоотводи които да вкарват въздух вътре.Тъй като тя е облицована с гипсокартон въздухоотводите са изведени отвън и сте ги прекрили с капак.
votsok - помощник
Разпробита е външната стена на апартамента и тръбите(2xф50) са прекарани под паркета до камината.Имам клапи с които ги затварям при нужда.Така както съм уплътнен от всякъде,когато пусна аспиратора в кухнята или вентилатора в банята камината пуши.С тръбите няма проблем.
votsok - помощник
И още нещо тухлите не са зидани плътно до камината.Така се получава една естествена циркулация натоплия въздух през решетките.А когато се нагреят и акумулиращите тухли ефекта е много голям.
  • 1
  • 2

Тема "Камина с въздух" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: