Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
PPP - специалист
Някой може ли да ми каже, дали стандартните халогенни лучички за вграждане могат да се заменят с тези светодиодни лунички. Консумацията на светодиодните е 1 ват, а осветяват за 25 вата, дават им живот 50000 часа, само дето цената им е 30 лв едната, ама мисля, че се изплаща.
Та, искам да си сменя халогенните лунички над кухненските шкафове с такива. Става ли според вас?
iveliks - специалист
относно съвместимост на клемите и тялото на луните няма проблем и аз мисля в тази посока като им гледам параметрите на консумация но на мен са ми попадали и по ниски цени но мисля да пробвам с една и тогава да вземам останалите
miroton - майстор
има светлодиодни лунички по 7лв,пробваи с тях ако нети харесат купи си от 30лв
sirivailo - помощник
Когато си правих банята купих светодиодни лунички с 21 светодиода - някакви китайски - единствено такива намерих - евтини - по 11 лева. В рамките на няколко месеца започнаха да примигват групи от по 3 светодиода, след още някой друг месец спираха да светят. Започнах да подменям лека полека лампите с изгорели "пиксели" с такива, които си посочил - доволен съм. Досега нямам дефектирала от тях. Така че съвета ми е да си вземеш от тези и да не рискуваш с евтини.
iveliks - специалист
да се вземат от скъпите но ако ефекта който търси не го постигне за какво са му скъпи .А относно осветяването как са осветяват ли добре
Това което аз знам е че трябва да си купиш и специален траф за тези лунички да започва от 1w а не от 10 примерно това е основната причина да изгарят неподходящ траф а колкото до осветяването според мен диоди в комбинация с стандартното осветление е по добре и по полезно :)
krasiorocknroll - специалист
Не е причина по-мощния траф :) Прочетете първо това
http://www.smartbooks-bg.com/index.php? ... &prodid=79
neillmakoli - специалист
А какво ви е мнението за тезо светодиодни лунички?
http://www.realux.bg/products.php?cat_id=37
В момента са наполовина намалени и се замислям дали да не сложа от тях, на 220 волта са,но дали ще светят достатъчно добре, гледам че пише че осветлението им е предимно декоративно, а ще бъдат в спалня 16 квадрата, 10 лунички общо.
Цената им идва към 7 лв. броиката.
Мерси предварително за отговорите
PPP - специалист
Цената е супер. Можеш ли да ми кажеш точно в кой магазин ги има намалени?
Иначе за трансформатора и на мен ми казаха, че трябва да се смени сегашния, който е за халогенните лунички.

Тема "Светодиодни лунички" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: