• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
PPP - специалист
Над мивката в кухнята, след разни преобразувания на осветлението остана да ми виси един кабел, който беше предназначен за лампа - 220 V. Тя трябваше да се включва от ключ, който е монтиран. Сега този извод стана излишен и се чудя как да го скрия. Не мога да повдигна шкафовете, че да го прибера отзад. Да слагам лампа, ще станат много вече - имам корниз лунички отгоре, а в двете страни на мивката други две лампи.
Дайте някаква идея какво да го правя?
crez - майстор
Срязваш оголената част ако има такава, издърпваш цялата изолация няколко пъти така че жилата да се скрият по дълбоко в изолацията, капваш по една капка силикон на среза. Изкопаваш в стената част от мазилката, навиваш стърчашия кабел и го замазваш с гипс. Запиши си местоположението, някага може и да ти потрябва.
PPP - специалист
crez написа:
Срязваш оголената част ако има такава, издърпваш цялата изолация няколко пъти така че жилата да се скрият по дълбоко в изолацията, капваш по една капка силикон на среза. Изкопаваш в стената част от мазилката, навиваш стърчашия кабел и го замазваш с гипс. Запиши си местоположението, някага може и да ти потрябва.
Не става, стената е облепена с плочки, а веднага над плочките са шкафовете. Изводът е между плочките и шкафовете.
bullet - специалист
Май само с фино разпробиване на шкафа. Вкарваш кабела вътре и после както каза Крез. Може и с изолационна лента.
bolen_siderov - напреднал
Ами единственото, което се сещам е - сложи си лампа с ключе на самата нея, така че да можеш да я гасиш без да гасиш другите и да си седи там като допълнително осветление ако ти трябва по-силна светлина да кажем. или ако е коректно изкаран кабела (при ключа е прекъсната фазата) изолираш го при ключа, режеш максимално близо до фугата между шкафа и плочките, набиваш го с подходящ инструмент навътре, фугираш отгоре с каквото там е фугирано и си готов. Това е което мога да се сетя без да съм видял. Ако можеш пусни една снимка и може да измислим нещо по-добро :bulb:
crez - майстор
PPP написа:
crez написа:
Не става, стената е облепена с плочки, а веднага над плочките са шкафовете. Изводът е между плочките и шкафовете.
Залепваш една конзола с дъното навън върху плочките скриваш кабела в нея и я украсяваш с изкуствени цветенца. :? :-D
PPP - специалист
Благодаря ви за отговорите!
Не ми се ще да разпробивам шкафа. Май най-удачно е да сложа лампа с копче. Или нещо декоративно да измисля...
:?
PCL82 - майстор
В практикер бях видял едни розетки за лампи. Представляваше цилиндрична розетка с диаметър 6см, височина 2,5см и отвор за винт в центъра. Кабел можеше да се изведе отстрани. В такава розетка или каквато и да е красива кутийка можеш да прибереш кабела на малко място, без да го режеш. Може да го скриеш и в парченце кабелен канал.
zmeios - специалист
PPP написа:
Дайте някаква идея какво да го правя?
Ако не те дразни много, купи си един контакт за външен монтаж с капаче - има едни дето не изскачат от стената чак като паралелепипед, а са само една идея по-дълбоки от обикновените - монтирай контакта, а жилата на кабелите не свързвай никъде засега :)

Всичко друго за което се сещам включва рязане на плочки, и/или варианти които жените обичайно не одобряват като визия :)

Установил съм, че една фуга, сложена криво с 1 мм може да е "крива" в очите на половинката, докато 8*8 сантиметра ключ за осветление, кабелна телевизия, стационарен телефон или каквото и да е се третира като "необходимо зло". Нищо че е примерно 60 пъти по-грозен ;)
mladkal - майстор
Намираш парче кабелен канал ( http://www.mikimak.com/images/products/A61.1111.jpg ) с подходящи размери. От него парче можеш да си конструираш малка своеобразна кутийка, в която да прибереш вече изолираният кабел. Не знаеш след време какъв акъл ще ти дойде. При желание за естетически вид самата самоделно направена кутийка можеш да облепиш с мебелно фолио, което отговаря на цветовите решения в твоята кухня. Кутийката залепваш с двойнозалепващо тиксо за шкафа или плочките - така избягваш всяккаво дупчене къртене и т.н.
Желая успехи!
  • 1
  • 2

Тема "Как да скрия токов извод?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: