Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kingston - помощник
Искам да попитам някои можели да ми предложи от какво да си наппавя тежести и дъмбели.Баща ми ми каза че може ако намеря плътно желязо да го дадем на лазер да ги направят.Предложете от каде мога да намеря такова желязо(вторични?)
diaflin - специалист
Може да пробваш и от бетон да ги отлееш , но ако исках хубава кръгла форма ще трябва да си направиш калъп. После боядисваш и си готов :) :)

Сега като се замисля , направо с 2 тротоарни плочки , пробити по средата и нанизани на лоста и си готов :-D :-D така и няма да се търкалят напред назад :lol: :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ако ще плащате на Лазар, по-добре си купи дъмбелите.
Ако Лазар е на баща ти, порекламирай го тука, може да свърши некому работа
sparow - специалист
отиваш на вторични,търсиш що годе еднакви маховици от коли или камиони.имам некой наблюдения на опелита са около 17 до 20кг.
ладите и повечето руско са малолитражки и маховиците са леки.
от камион ти препоръчвам с точно тегло ифов маховик,той е точно 25кг с отрязана гривна. цената е около 70ст. до 1лв. килограм. зависи откъде купуваш
нема да режеш,има си дупки,само трябва да им направиш некакви фланци,но ако ръцете не са ти там където не огрева,ще се справиш.
а за резането с лазер :lol: ще ти излезнат златни тея тежести на 8мм стомана цената е 4лв на метър.та сметай.има разни боклуци и заготовки по вторични дето ги купувам за разни работи,но златни ще ти излезнат на лазер.режи ги с резак и после на струг-
Чаро - Акълия
Питай тук за цена. Гумени са и тряа да са евтинки :)
http://www.zebra-bg.com/product_gumenid ... jesti.html
emil_v r - майстор
Купи си такива , иначе ще си счупиш краката , или осакатиш , то не е безопасна работа ... дигането .

Прикачен файл

DSC09166.JPG
DSC09166.JPG (85.56 KиБ) Видяна 12724 пъти
masterrichi - специалист
Ако имаш път към Хасково мини през вторични суровини там гледах един куп оригинални дискове за щанги най различни размери,продаваха ги по 60 ст.кг.Аз се оборудвах с най различни тежести.
emil_v r - майстор
Вярно , купи си само дръжките продават ги без тежести и не са скъпи .
И вече всякакви железа стават ...

Ако нищо не ти се харчи на тежест от пералня слагаш дръжка с два винта и готово . Но убива на ръката доста .
sparow - специалист
дали метал с гума или чист метал,все като ти падне на крака ще го строши :-D
дръжката или както му викат и гайките се правят на струг .!
junior70 - помощник
Вземи две пластмасови кръгли кутии с капаци на винт/има ги в домашните
потреби/. Намери и тръба с подходящо фи за твоя захват. Изрежи капаците
по фи-то на тръбата, която си разпробил в двата края за да пъхнеш
някакъв болт или арматурно желязо за да захване в бетона. След това пъхни
единия край на тръбата в развития капак на едната кутия и сложи болта.
Пълни бетон и завивай. Изчакай ден-два да стегне и повтори процедурата
с другата кутия. Дано да съм бил ясен.

Тема "Тежести и дъмбели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: