Най - вълнуващия въпрос зимно време.
AntonBM - специалист
Промий си инсталацията с вода под налягане. Тръбите ти са достъпни от разпределителите – разкачи тези, които не работят и с маркуч давай, докато шурне като хората.
idakieff - специалист
абе пич хвърлил си пари за части колкото за още една инсталация не е трябвало да спестяваш от маистори сега трябва да викнеш специалист да ти балансира системата
трябваше по рано да попиташ във форума и предполагам че щеше да си я направиш по евтино и по добре
kokopi4a - специалист
Не съм специалист по парното ,макар че съм правил доста и в момента правя на приятел,но и аз мисля че проблема идва от тънките тръби. нямаш правилно разпределяне на водата. Пробваи да намалиш кран4етата на радиаторите на първия етаж и виж дали сте успее топлата вода да се качи до горе,може и да откачиш тръбата на горния радиатор да видиш дали се качва вода или не. ако и тогава не стане зна4и нещо е запушено,пък и като гледам колко си си усложнил цялата система чак се чудя как се топлят и на долния етаж. Мисля че има и голямо значение каде на колектора си вързал горния етаж,пробваи да ги вържеш на първите дупки на колектора където е входа на водата.сега забелязах на снимките че с колектора на 1 ет. има голям проблем,не можеш да захранваш колектор с 5 изхода на ф20 с тръба същия диаметър, това ти е проблема.Системата ти се нуждае от основен ремонт.
bad to the bone - специалист
Казваш -"От тази зима двата радиатора в детската стая на втория етаж са студени ..." а как беше миналата?Тези два радиатора в стаята от една тръба ли се захранват или са отделни?
e_man - напреднал
AntonBM написа:
Промий си инсталацията с вода под налягане. Тръбите ти са достъпни от разпределителите – разкачи тези, които не работят и с маркуч давай, докато шурне като хората.
Това го бях оставил за утре, ще пусна 5 атмосфери от водопровода през тръбите на тези радиатори да видим. Само се чудех с въздух под налягане няма ли да е по-добре?!
e_man - напреднал
idakieff написа:
абе пич хвърлил си пари за части колкото за още една инсталация не е трябвало да спестяваш от маистори сега трябва да викнеш специалист да ти балансира системата
трябваше по рано да попиташ във форума и предполагам че щеше да си я направиш по евтино и по добре
Прав си ама като се обърне колата пътища много, а и не искам да давам на жената спокойствие, че може друг да се оправи с къщата :lol: така знае че аз познавам системите и ще я е страх да завъди друг мъж :razz:
Проблема беше, че не познавах нито един който да разбира от парно, а непознатите не ми вдъхнаха доверие.
e_man - напреднал
kokopi4a написа:
Не съм специалист по парното ,макар че съм правил доста и в момента правя на приятел,но и аз мисля че проблема идва от тънките тръби. нямаш правилно разпределяне на водата. Пробваи да намалиш кран4етата на радиаторите на първия етаж и виж дали сте успее топлата вода да се качи до горе,може и да откачиш тръбата на горния радиатор да видиш дали се качва вода или не. ако и тогава не стане зна4и нещо е запушено,пък и като гледам колко си си усложнил цялата система чак се чудя как се топлят и на долния етаж. Мисля че има и голямо значение каде на колектора си вързал горния етаж,пробваи да ги вържеш на първите дупки на колектора където е входа на водата.сега забелязах на снимките че с колектора на 1 ет. има голям проблем,не можеш да захранваш колектор с 5 изхода на ф20 с тръба същия диаметър, това ти е проблема.Системата ти се нуждае от основен ремонт.
Не ме плаши с този основен ремонт, защото ще се наложи квартира да си търся :lol:
Принципно си прав двата радиатора са на последния най-горен отвор вързани. Днес откачих студената вода на студените радиатори, налягането опръска стената ... :? ама аз още си мисля за запушване.
Колкото до долния етаж там е жега само заради камината 25 градуса и отгоре.
e_man - напреднал
bad to the bone написа:
Казваш -"От тази зима двата радиатора в детската стая на втория етаж са студени ..." а как беше миналата?Тези два радиатора в стаята от една тръба ли се захранват или са отделни?
От една тръба се захранват, знам че това е грешка и ще я поправя някой ден. Миналата година точно в тази (детската стая) беше невъобразимо горещо, тя се намира над камината и хола там минава и комина, а отгоре на всичкото съм шибнал и 2 радиатора по 18 глидера от най-късите. Детето държеше отворени прозорците и пак беше зачервено.
Понеже бях взел някакви кранове боклуци тази година ги смених и добавих един радиатор на долния етаж в един общ ... ремонт, за да мога да ги затварям и да не е толкова горещо в детската, след което отказаха да топлят. Принципно в детската е доволно топло, но става доста бавно затоплянето без радиатори.
Antonii - майстор
Филтъра на инсталацията как е - гледали го?
И след като имаш филтър едва ли имаш нещо запушено където и да било.
Най-вероятно изпълнението нещо не е наред.
LazarGanev - "Велик майстор"
e_man написа:
За съжаление Лазар Ганев не се оказа прав, спирам целия първи етаж и оставям на горния етаж само 1 радиатор за на не прегрея камината и пак тези са студени... води ме към размисли за боклук в системата който да е запушил радиатора или тръбата към него. И все пак ако на някой друг му хрумне идея нека сподели!
Извинявай, ама нещо не рабрах - затворил си всички и си оставил само един, пък искаш 2 да са топли? Ти кой радиатор остави отворен?Ще се повторя от друга тема:
Имал съм случаи на запушена тръба. За да пробваш:
- затвори двете кранчета на радиатора
- развий обезвъздушителя за да падне налягането в радиатора
- отвори кранчето за топлата вода и виж дали има приток, ако има - затвори го
- отвори кранчето на студената вода, за да се убедиш, че и от там има приток. Ако има и от там, значи няма запушване. Ама гледай притока да е силен.
- затвори обезвъздушителя и пиши резултатите

Тема "Проблем със студен радиатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: