Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
здравейте, искаме да махнем стената към терасата на хола и да направим всекидневна с кухня.проблемът ни е следния: като махнем вратопрозореца ни остават две странични стенички от по 20 см., които ни пречат, но ни казаха че са носещи и е желателно да не ги пипаме.
:? Въпросът ми е след като сме на последен етаж и натоварването не е толкова голямо не можем ли да ги разбием, така че да ни се отвори малко повече пространство.
Надявам се да съм била достатъчно ясна и ще съм ви благодарна за мнения
masteradmin - майстор
Арматурата там е доста дебела. Нещо като земетръсни шайби или непоня как се казваше, така че забрави за случая.
Justy - майстор
Не те ли устройва да махнеш само подпрозоречния блок, а да оставиш страничните колони и трегера - това съм го гледал на много места - значи е реализуемо.
И моят съвет е да не ги пипате!Много често носещата армировка в колони и шайби на последните етажи се изпълнява от по-"тънко" желязо.Ако и вие "кръцнете" може да си имате проблеми.Просто помислете как този "дефект" да превърнете в "ефект".
Rumen Iankov - специалист
Направо забравете да ги махате.Такива главоболия можете да си имате.Достатъчно е някой доброжелател да ви топне в общината и ще се чудите какво да правите.Пък спокойно можете да ги използвате за нещо.

Тема "избиване на стената към терасата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: