• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ArturDent - Почти Безобиден
KingoftheROAD: Нивото на насилката е мисля 52 см от едната страна, и малко повече от "долната" страна.
Почвата която остана затворена под къщата, по състав наподобяваше ситен пясък. незнам как се казва. Почвата беше абсолютно суха, защото отнемахме около 50 см от терена за изравняване. Ще остане отвътре на къщата, където не би трябвало да прониква вода.
Наистина, настилката я изляме върху тази почва. След нея ще имам 7 см изолация, и 5 см замазка (общо 12 см), може и да увелича изолацията за сметка на замаската, която ми се вижда дебела.
Особенност при мен е че няма никъкви подпочвени води, а водоплътния тротоар около къщата ще е поне 1.5 м
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Вярно настилката не е особенно сложна за изпълнение. Иначе, някои проектанти я смятат като плоча на еластична основа.
Понеже не ми се рови назад по темата - колко ти е застроената площ.
И ако не е тайна какви парички ще вземе строителят до покрив.
Моля сподели.
А за пясакът - той се води към несвързаните строителни почви.
Характеризира се, че няма строителни връзки между отделните агрегати, има свойство, водопропускливост и някои от тях когато са подложени на динамично въздействие и вода могат да преминат в плаващо състояние.
Според мен парцелът е нямал много добри строителни качества, но се надявам си извлякал всичко максимално от него.
Моля пусни и една разбивка на цените за отделните дейности, когато имаш време.
Мерси и успех.
Жилищна площ: 132 кв.м.
Общо 60 000 лв. с ДДС само на материалите.
От които
Разните работи - без покрива 40 000лв.
Покрив,улуци... 20 000лв.
Цените са закръглени но са почти точни.

Разбивката по видове дейности, във вторник. Само се страхувам темата да не деградира в тема за цени.
Последна промяна от ArturDent на съб окт 17, 2009 12:00 pm, променено общо 1 път.
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Дори и да деградира - не се притеснявай.
Темата предполагав си я пуснал не само да покажеш какво правиш, а и да има полезна информация за четящите тук, както и много снимков материал, който ти си осигурил.
60000лв за 132м2 ми се виждат доста. Но предполагам, че защото си със строителна фирма за това е така.
Ако беше бригада щеше да е по евтино, но и евентуалните проблеми щяха да бъдат в повече.
Поздрави.
единак - специалист
Ами то не е 60хил лв, а 120хил. Артър, нали не бъркам? 60 за материали, 40 за труд и 20 за покрив = 120хил.

Цените е добре да се коментират, затова пуснах в моята тема подробна разбивка. Има хора, които се чудят дали и как да строят, така че е необходимо. На мен поне ми беше. Ако все пак се изроди можем винаги да се прехвърлим в спама.

Здравко, не мисля, че с бригада проблемите са повече, просто с фирма ти не разбираш за тях.
Бъркаш, редактирах горе за да е по-ясно.
60000 лв е общо всичко.
От които:
Основи, стени, плоча, надзид, разните там канали - 40000 лв. (труд и материали)
Покрив (труд и материали) - 20000лв.

Иначе е множко, но защото си исках едноетажна къща. Ако я бях направил на два етажа, същата квадратура, само от покрива щях да спестя поне 8000лв. Основите щяха да бъдат наполовина. Сега имам две плочи - общо 260 кв., а на два етажа щяха да бъдат три общо около 180 кв.

А имах и една оферта за 98 000 лв?! При същата количествена сметка!

За бригада или фирма - нямам времето да се занимавам с доставка на материали, наглеждане на бригадата, пък и не отбирам много много от строителство. Така или иначе ще се набутам, поне нервите се надявам да са по-малко.
PIP - майстор
ArturDent, може и да си споменал, не знам, но ако уговорката ти с фирмата е цена като цяло за труд и материали не мисля, че е изгодно за теб. По този начин им се отваря възможност да използват евтини материали, за да им остане повече печалба. По-добре изгуби малко време да избереш качествени материали и уточни цена за труд, защото цената не е ниска. Иначе, честито и от мен.
То материалите ги има по спецификация. К'во толкова могат да ме излъжат, поне на този етап.
Желязото - приема се от конструктора, има сертификат.
Тухлите са на Винебергер, фурати, те се познават дори и от мен.
Бетона - идва си от бетонов възел също със сертификат.
Най-много да ме излъжат с някой гвоздей и дъска.

Иначе си имаме уговорка със строителя, ако намеря нещо, което е по-добро или евтино, от друго място, да го вземе от там.
Ама не можах, щото строителя си има и голям склад за строителни материали, и например тухлите ми ги дава по цени-почти на едро. Навсякъде друдаде бяха малко по-скъпи, въпреки че исках отстъпки. Освен това ми ги мъкне на обекта са негова сметка - вместо камиона на производителя да ходи в неговия склад, направо ги изтърсва на обекта.

А като казах за негова сметка, той сигурно си го е влючил в цената на труда и на разни други работи, но факта си е факт. Същите неща не можах да ги намеря по-евтино.

Хайде да пусна още малко снимки.
Ден 13 - Арматурата на последната ивична основа

Изображение

Ден 13 - Последния кофраж на основите

Изображение
Ronin - специалист
Къде го намерихте това хубаво време...днес по време на снимките (публикуването) рязах дърва...валеше дъжд и бях с зимно яке и шапка......умрях от студ......па там по къс ръкав ...... :?

Според хаш-а на снимките ползваш Pentax optio S40 и снимката е правена на 24.09.2008 в 11:40 :? Останах с впечатление че са в реално време !

п.с Аз съм ти в категорията....но и два пъти републикански шампион по бокс .... :-D
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 45

Тема "Започна се... (Блог на строеж на къща)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: