• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ArturDent - Почти Безобиден
Markk, Поротерм е търговска марка, производителя в Винебергер, тия са Форати (четворки), пък дали за точно тези - поне много приличат, и на палетите баха опаковани с фолио на Винебергер. Фолиото още се подмята на строежа. Може и ментета да са излезли на пазара. То в тая държава не се знае.
За зида ти си знаеш ;-).
vidrata - специален-специалист
Дент не познавам съпругата ти ама ако е като всички жени за които съм работил ще съжаляваш , че си я слушал.Не точно за прозореца ами по принцип.Нищо твоята глава ще пати.Дано не съм прав де .
Ден 17 - Оформи се порталната врата към градината

Изображение

Ден 17 - Част от стените стигнаха до кота "стреха"

Изображение

Ден 17 - Продължава граденето на тухлените шайби (от плътни единички)

Изображение
markk - напреднал
ArturDent написа:
Markk, Поротерм е търговска марка, производителя в Винебергер, тия са Форати (четворки), пък дали за точно тези - поне много приличат, и на палетите баха опаковани с фолио на Винебергер. Фолиото още се подмята на строежа. Може и ментета да са излезли на пазара. То в тая държава не се знае.
За зида ти си знаеш ;-).
Artur,имах предвид втората снимка от поста на KingoftheROAD,а за всичко останало съм абсолютно наясно.
За твоите тухли няма никакво съмнение,че са Форати... :wink:
KingoftheROAD - специалист
ArturDent написа:
Абе то една жена не винаги знае к'во иска... ...Това беше радикалното решение - заведох я на обекта и да казва, щото после цял живот ще ми мърмори...

То има ли жена на тоя или оня свят която да знае какво иска? НЯМА!!!
Аз и моята така я лекувам, щото отсега й идват в главата идеи, които после аз трябва да ги правя. Като много мрънка за нещо - викам айде мойто момиче хващай кирката и лопатата и действай. Ефектът е поразителен :-) :-D
Така и така стана въпрос за тухли. Някой може ли да ми каже къде мога да намеря червени тухли единички, може и да не са плътни. Да не са жълто-червени, а по скоро червено-кафяви. Точно като тия на селските къщи дето стоят неизмазани. Да не са втора употреба. Дрябват ми за декорация. В града не открих никъде. Дали все още се произвеждат?

П.П. Не ми харесват облицовъчните (гледал съм много), поради няколко причини - цена, много са прекалено равни, а тия които ги продават на по-големи "парчета", в местата на снадките фугата е винаги различна от фабричната.
единак - специалист
Търси фасадни тухли, май така им казваха. Равни, гладки и червени. Много по-твърди на външен вид от другите. Обаче има чалъм за зидането им. Слага се по една дъсчица ок 1см от двете страни и в средата се пълни с разтвор. Така се държи еднаква фуга навсякъде. Преди 2-3 години комшията си зидаше декоративна стеничка така и е супер просто за изпълнение.
В Англия ги зидат на ръка и става много готино. Обаче полълват фугите, наравно със стената. Само дето за един 12см зид 1х2м отива един ден. Ма те не могат нищо...
Ама две от нещата не ми харесват - равни и гладки. Наистина ми стоят изкуствено. А и са скъпички. Една такава струва, колкото две-три обикновенни единички.
За реденето: един от "майсторите" на къщата каза как може да ми го направи. Вместо летвички ползава желязо фи 10, или колкото искам да е фугата. Хем по-лесно се намира, хем стига от край до край на стената. Като свършел един ред по-нагоре, дърпа желязото, като го разтърква напред-назад, за да се урони излишния материал. Според него ставало много добре.

Идеята ми е: Обикновенни тухли единички + циркуляр с ограничител на 1 см + мангал (ром) + 30 лв. = 15~20 кв.м. тухлички за облицоване на стена и камина.

А наистина най ме кефят обикновенните червени тухлички от селските къщи.
АЛФ - напреднал
единак написа:
Търси фасадни тухли, май така им казваха. Равни, гладки и червени. Много по-твърди на външен вид от другите. Обаче има чалъм за зидането им. Слага се по една дъсчица ок 1см от двете страни и в средата се пълни с разтвор. Така се държи еднаква фуга навсякъде. Преди 2-3 години комшията си зидаше декоративна стеничка така и е супер просто за изпълнение.
В Англия ги зидат на ръка и става много готино. Обаче полълват фугите, наравно със стената. Само дето за един 12см зид 1х2м отива един ден. Ма те не могат нищо...
Ето: http://www.youtube.com/watch?v=xe533tgpggA
:shock: Става за по скромна зидарийка, и ако някой го е срещал по
БГ-магазините, нека каже. :) Успех на всички!
Колеги, МОЛЯ, не ме цитирайте постоянно, все пак това е тема която аз съм отворил, следя я редовно и все още си спомям какво съм написал.
Така разводняваме темата и е трудно за четене. Бях писал за това по-назад.
Благодаря.
Последна промяна от ArturDent на пон окт 19, 2009 5:11 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 45

Тема "Започна се... (Блог на строеж на къща)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: