• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ще се разпадне. Не заради вас, ами така ги правят сега.
Първо свалете первазите. После затворете вратата и поставете в касата разпънки. Може и да заковете крилото към касата (така ги продават). Изрежете пяната. с някакъв такъв трион е най-удобно
Изображение
завъртете вратата, нивелирайте.... всъщност занете ли как да монтирате? В никакъв случай много пяна наведнъж и тн и тн дреболийки?
laki1968 - специалист
n_a написа:
Ще се разпадне. Не заради вас, ами така ги правят сега.
Първо свалете первазите. После затворете вратата и поставете в касата разпънки. Може и да заковете крилото към касата (така ги продават). Изрежете пяната. с някакъв такъв трион е най-удобно
Изображение
завъртете вратата, нивелирайте.... всъщност занете ли как да монтирате? В никакъв случай много пяна наведнъж и тн и тн дреболийки?
човека ти пише -бравата е ОТЛЯВО,а иска да е ОТДЯСНО тва само с въртене на касата нема как да стане
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Най-вече няма да стане.
masterval - майстор
Помъчих се да начертая ситуацията.
Долната позиция на крилото е след премонтирането на касата. Вратата все така се нарича дясна, но положението на бравата е друго :?

Прикачен файл

untitled.jpg
untitled.jpg (11.83 KиБ) Видяна 3600 пъти
masterval, да такова нещо също ме устройва. Мислех бравата да е отдясно, но тогава пак ще трябва да се дупчи. Става дума за мазе, което е 2m2 и реално врата ми "яде" половината.

laki1968 - мерси са съветите, не не съм монтирал врата до момента, но мисля да се пробвам. Съвети няма да са ми излишни :)

По спомен за монтажа:

Клинове отгоре в 2та ъгъла, тънки клинчета на страните на каста отдолу и се нивелира. Внимателно се слага вратата и се донаглася. Слагат се дъски/разпънки отвътре. Следят се луфтовете между вратата и касата. Отделно отстрани между касата и стената срещу разпънките пак се слагат трупчета, за да се стабилизира. Слага се малко пяна по ъглите и страните и се изчаква да хване при затворена врата. След това вече се допълва с пяна.

Надявам се да не пропускам нещо основно :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Пропускаш. Касата без вратата се гъне и гърчи и неистово иска да се раздели на страници и горен праг със собствено мнение.
Имам увереността, че никой от акълодаващите не е монтирал скоро врата.
Освен мен! :wink:
laki1968 - специалист
n_a написа:
Пропускаш. Касата без вратата се гъне и гърчи и неистово иска да се раздели на страници и горен праг със собствено мнение.
Имам увереността, че никой от акълодаващите не е монтирал скоро врата.
Освен мен! :wink:
да и аз те сФетнах как да я сложиш :idea:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
За което благодаря, но вече бе монтирана. Аз винаги питам баш в последния момент :|
masterval - майстор
Два съвета от човек, който не е монтирал врати. Може ли?
Първо, като обрязваш пяната, внимавай, понеже някои колеги се престарават и като вдигнат гуменото уплътнение вкарват под него дълъг винт с дюбел в стената, особено често се прави това при насрещника.
Второ. Касата мн.трудно ще се разбяга, както предполага колегата от Русе. Но за всеки случай ковни две летвички преди демонтажа (както се продават и досега дървените врати по складовете) в касата от другата страна на крилото - и по-лесно ще нагласиш касата.
Иначе всичко си знаеш, успех.
  • 1
  • 2

Тема "Преправяне на врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: