• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
АЛФ - напреднал
ArturDent написа:
Колеги, МОЛЯ, не ме цитирайте постоянно, все пак това е тема която аз съм отворил, следя я редовно и все още си спомям какво съм написал.
Така разводняваме темата и е трудно за четене. Бях писал за това по-назад.
ArturDent, извинявай ако съм те засегнал, но смятах че това ще ти е от полза. Поздрави! :)
LKK - специалист
Хе, хе, хем ефтино, хем с готин червен цвят, хем не съвсем еднакви и равни, хем новички .... такова животно нема!
Най добре си търси втора употреба. Ако обиколиш достатъчно имаш шанс да намериш точният цвят и форма. Задължително един мангал ще трябва да ги почисти с телена четка. Успех!
ArturDent - Почти Безобиден
Markk ...Хем х.... в п...., хем душата в рая.

Markk, LKK, Единак, че и аз ... много маймуни станахме на клона... Вий си знаете ;-)
PIP - майстор
единак написа:
В Англия ги зидат на ръка и става много готино. Обаче полълват фугите, наравно със стената. Само дето за един 12см зид 1х2м отива един ден. Ма те не могат нищо...
Не знам от къде си останал с такова впечатление, но те уверявам, че грешиш. Специално за зидане нашите мастори вода ще им носят.

Иначе по темата, към 'инвеститора' - вече са си спестили малко от тухлите - за цената която плащаш поротем тухлите са задължителни.
Ден 18 - Една от тухлените "шайби" е почти готова

Изображение

Ден 18 - "Баш" майстора

Изображение

Ден 18 - Идва арматурата за колоните

Изображение

Ден 18 - Арматурата отблизо за колони 11 и 13

Изображение
Ден 19 - Инвеститорката тества прозореца от кухнята към градината

Изображение

Ден 19 - Кофража на една от ъгловите колони

Изображение

Ден 19 - Инвеститорката прави инвеститорски контрол

Изображение
Стефан имай предвид, че:
- Там където е стъпала жената, ще има още 12 cm изолация + замазка. Ще има и подово покритие. Значи нивото ще се вдигне най-малко с 15 см.
- Долната част на този прозорец, е ограничена от височината на кухненския плот и мивката (прозореца е точно там). А нашия кухненски плот ще е 10-15 см по-високо от стандартното. Малко сме расли повечко с жената. Ако я сменя, ще търся нова по мякра на плота ;-).
Leon - специалист
ArturDent написа:
Ден 18 - Една от тухлените "шайби" е почти готова
По наше село единчки тухли не се зидат така. По книжките, които съм прелиствал също не съм виждал. Нямам претенции, че всичко съм видял и изчел.

Да не би да е някаква скорошно измислена и патентована технология, която доказва по голяма здравина?

Защо питам ли?
Предстои ми да се направя едно малко навесче с барбекю на село, без колони, плочи, железобетони и т.н. С единички тухли, но от тези фасадните, гланцирани - 48 ст. тухлата.

Та... ако това е "здравата зидария" , ще зидам и аз така.

:idea:
Стефан - майстор
Leon написа:
...Та... ако това е "здравата зидария" , ще зидам и аз така. :idea:
Вярно. Чак сега разбрах какво не е наред. Все нещо подсъзнателно не ми се връзваше.

Единични тухли не се зидат по тоя начин. Ще паднат от само себе си. Съжалявам тоя майстор, който разбира и от чертежи. :lol: Направо го изгони от строежа.
mitaka_vk - специалист
Е па точно тук има нещо по въпроса за тухлени зидарии. Туй нещо така съм го забравил, видовете тухлени превръзки... А имах даже и тапия за зидаро мазач :? Отивам да я скъсам още сега :-D
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 45

Тема "Започна се... (Блог на строеж на къща)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: