• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
gkaraivanov - специалист
Здравейте майстори,кажете ми качествен цимент макар и по скъп в торби този българският на "Вулкан" май си е изцяло турски 3 дни след като циментирах се чупи като вафла 3/1 в съотнощение с майстора си се чудим какво сме смесили!Пак и разбрах че завода в Димитровград не работел вече 1г. мисля си дали турският не го пакитират в торби Вулкан :)
sasho 28 - специалист
Използвай "Титан"-Златна Панега.Един от най-добрия.
tysonlkr - специалист
Holcim ако не се лъжа се произвежда в България в Бели извор. Когато ми потрябва само с него съм работил.
Но да си призная не съм специалист по циментите :roll:
crez - майстор
Най-добрия е "Титан" на завода в Златна Панега, но е по скъп от другите.
http://www.zlatnapanegacement.bg/
laki1968 - специалист
хъм,значии работил съм и с 3те вида цимент и с никой от тях не съм имал проблеми,като че ли тоя на златна панега стои по "блажен" амаа се пак не е виски да го пробам и да ти кажа. но ако цимента е прегорял-тоес стоял на влажно и после поизсъхнал е възможно да се чупи лесно.и друго ,сега времето е такова че по бавно стяга,друго- оная нощ тем. падаха под нулата и ако тогава си лял може да е замръзнал
rockwall - майстор
gkaraivanov написа:
3 дни след като циментирах се чупи като вафла 3/1 в съотнощение с майстора си се чудим какво сме смесили!
3:1 кое към кое ??

ако е Пясък:Цимент това не определя нищо, ако сте прекалили с водата

И Цимент:Пясък да го направите 3:1, ако сте го разредили много, пак ще има вафли

цимент:вода е важното съотношение

Из форума има рецепти всякакви
IJAN - специалист
Винаги съм ползвал на Бели извор цимент.Според мен това е най качественото в момента в България.Такова е и мнението на доста от бетоновите възли.
crez - майстор
Циментово производство е свързано с използването на големи количества природни ресурси варовик,мергел,каолин,шлака и т.н. Технологията на мокро производство на цимент е общоприетата технология за производство на цимент При подготовката на суровия материал варовик, глина и добавки се натрошават и се омесват в прокатния цех. В технологията на мокро производство на цимент едновременно се добавят водата и суровите материали в прокатния цех за производството на циментова смес. За образуването на циментен клинкер е необходима температура по-висока от 1400°. В наклонената въртяща пещ в противоток се пуска клинкера, а насреща огъня, вследствие на въртенето кленкера се движи срещу пламъка, изпича се и слиза долу. Изпеченият клинкер се смила в топкови мелници и става прахообразния цимент. Сега се преминава към полусух метод който намалява разходите на енергия за изпаряване на водата, но пък филтрите на пещите трябва да са високо ефективни за да не излиза прах през комина. Спомням си че спешно ни командироваха в Зл.Панега да проверим силната запрашеност на района, с вероятност че филтрите не работят и да правим рекламация на белгийците. Оказа се че те са напълно изправни,но :shock: са проектирани за производството на 6т. цимент на час от една пещ, а нашите хора изпълняваха петилетката в съкратени срокове :lol: и блъскаха по 12 т , но филтрите си имаха защита и изключваха, целият прах излизаше през комина. Това е.
PS Една добавка: - Нискотермичният цимент е активен, с високи якостни показатели и може да се използва за конструктивни
бетони с якост на натиск до 45 МРa. Сулфатоустойчивият цимент, произвеждан в Зл.Панега, достига якост на натиск до 70 МРа на 90-дневна възраст. Оптимизираните състави разкриват широки области за приложението му в конструкции с повишени изисквания за сулфатоустойчивост и висока якост на натиск. Сулфатоустойчивият цимент СЕМ І 42,5 е приложим за направа на високоякостни бетони с изисквания за сулфатоустойчивост при подходящо избрани химични добавки и добавъчни материали. Сулфатоустйчивият цимент от „ТИТАН Златна Панега Цимент“ АД намира приложение за направата на бетони, използвани за пистите при реконструкцията на летище София.
gkaraivanov - специалист
Има ли някакво значение водата в сместа пясък:цимент 3/1 когато се бърка в корито и нищо не изтича нали водата след време си се изпарява? :?
  • 1
  • 2

Тема "цимент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: