• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
crez - майстор
Говорим само за канала. Водопровода можеш да го прокараш високо над вратите,или ще копаеш канал в панела или външно в пластмасови канали за кабели. Канализацията я прокарай по най късия път, диагонално от щранга в максимално най-низка точка през коридора под прага и вдигаш извод на стената. В коридора имаш вероятно замазка, вкопай до панела и така ще спестиш височина. Внимавай действително с кабелите,в панелките те са положени в ъгала м/у пода и стената.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Всъщност къде ма каналски тръби? На скицата не са показани вертикалните
crez - майстор
n_a написа:
Всъщност къде ма каналски тръби? На скицата не са показани вертикалните
В панелките всички щрангове са полажени в "кладенец" заедно посочени от Palavia на скицата като "щрангове"там са топлата студената вода, канала и водомерите. Има и врата за ревизия.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
И канала? А оня ден един проф ме убеждаваше, че не може вода и канал да са близо.
На съседите къде са щранговете?
mitaka_vk - специалист
Май са на същото място... Поне на тези под и над него :-D
crez - майстор
n_a написа:
И канала? А оня ден един проф ме убеждаваше, че не може вода и канал да са близо.
На съседите къде са щранговете?
Да, профито е прав,зазидани не могат да са една до друга канал и чиста вода. В "кладенеца" започващ от мазето и стигащ до последния етаж те вървят разделени топла,студена и канал монтирани на скара, той е проходен и не трябва да се замазва м/у етажите така че ако се спука тръба да тече в мазето, а не в апартамента. Баните за панелките идват готви отляти кабини в ДК с оставени канали за водопровода. Всичко е бързо и лесно,тръбите са предварително отрязани по р/р с нарязана резба, само навиваш фитингите и готово. За това банята и кухнята в панелката винаги имат една обща стена през коята се осъществява захранването. На всеки етаж има толкова "кладенеца" колкото апартаменти има на етажа, това е. :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Aaaaa, ясно! Благодаря.
mitaka_vk - специалист
Да попитам какво се разбира под близо? Най често водопровода е отделен от канализацията с още една тръба... На вентилацията. Другото което в момента повечето щронгове се отделят етаж по етаж най вече от пожарна безопастност, макар че нещата са малко спорни там.
Спомням си един тип панелка в която например водопровода се движеше в тоалетната, щранга на канализацията и отдушника се движеше в банята/делеше ги един панел/ и имаше щранг за отводняване на мивките от другата ктрана на банята.
благодаря на всички за отговорите.

Аз май ще правя както mitaka_vk каза, че с жена ми си говорим да вдигнем едно ниво на половината хол където ще е кухнята, но това е друга тема :)

crez - благодаря за компетентните отговори :2thumbs:
  • 1
  • 2

Тема "Промяна място на изводите за вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: