Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте на всички!
Решил съм да си напрявя шкаф за аквариума. Нещо с размери 80см/60см/35см от пдч плоскости. Не знам обаче дали ще стане достатъчно здраво, ще издържи ли на тежестта :? 90л аквариум,разните му там камъни и декорация вътре и става повече кг... ? Или може би трябва да се подсили с нещо конструкцията, не знам :? Споделете мнение :)
masteradmin - майстор
Аквариума трябва да стъпи на страниците които да са отрязани право. Успех и даи чертеж
Ясно, значи трябва да се се изравнят стените на аквариума със стените на шкафа. А за чертеж как да стане? Да го начертая и да го снимам..
masteradmin - майстор
начертаи го и го снимаи, ако може да дадеш и размери пък ще видим
masteradmin - майстор
Няма проблем само да знаеш че горния плот трябва да стъпи на страниците които да стигат до земята. Под дъното може да сложиш 4см цокъл които да вкараш 1 см навътре. И най - важното след като направиш всички ъгли прави - добре закови гърба които е от шперлат. Да знаеш, че гърба ще укрепи конструкцията да не се клати.
Sk4 - специалист
www.aquariumbg.com
ако не е вече късно... мерни тоя сайтец ;)
apis1964 - специалист
един съвет-постави под дъното на аквариума преди да го поставиш на поставката тънко кече 3-4 мм или деколин.
преди да поставиш аквариума на постоянното му място го напълни с вода и го остави 24 часа да стои-това се прави за да се види дали слепването е здраво,ако не протече слагай го и го засели с рибки.
всичко това го споделям от личен опит,преди години имах 160 литров аквариум .
успех :lol:
bob - специалист
Здравей.
Няма нужда от допълнително усилване на ПДЧ-то. Това е моя аквариум - 100 литров. Шкафчето си го правих сам. Между шкафа и аквариума съм сложил стириопор 10мм. Размерите на шкафа са 70x60x35cm(д/в/ш). По план трябва да има вратички ,но понеже дъщеря ми е още много малка и много обича да рови в шкафовете и да блъска вратичките, се отказах на този етап.

Прикачен файл

m_S4010005.JPG
m_S4010005.JPG (42.12 KиБ) Видяна 7801 пъти

Тема "Шкаф за аквариум" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: