Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ArturDent - Почти Безобиден
Колеги, консумацията на компютър е много относителна, в зависимост от натоварванто. При нас в офиса не съм засичал колко kW/h харчи един компютър, но средно плащам по 25 лв./месец/компютър. Това е за програмистко PC с 22'' LCD/TFT монитор. Всички захранвания са трансформаторни (с кутията около 10 кг.), никъкви импулсни.
Имаме парно, но никога не е пускано,щото се топлим с PC-та. Даже отваряме прозорците зиме.
LZ - специалист
ArturDent написа:
...Това е за програмистко PC...
Какво значи "програмистко PC" :?
pavelari - майстор
това е РС, което за 31 дена по 24 часа арчи 200 вата на час, които струват 0.17 лв. за киловат час.... Горе-долу - особено това с трафа ме изкефи щото аре монитои да ама и дъно с траф?!?!
zmeios - специалист
ArturDent написа:
Всички захранвания са трансформаторни (с кутията около 10 кг.), никъкви импулсни.
Или в офиса си използваш Правец-82, или си патологичен лъжец.

Гледайки някои от другите ти теми - май не си с Правец 82...
За тези които не са разбрали - захранванията на компютрите, са от тези дето търговците на компютри ги наричат "сървърни". Ако вземете в едната ръка едно такова и в другата "нормално", ще разберете каква е разликата.
1115 - специалист
Човече,
нещо си в грешка.
Няма "трансформаторно" захранване в нито един съвременен компир, че и в доста по-дъртите - всички са импулсни.
Това, че тежи много означава, че не са спестени елементи от защитата, а и вероятно е с пасивно PFC, което е в стщност един дросел.
По модерните са с активни PFC и са малко по-леки.
Тия PFC са в същност точно за това - да коригират реактивния товар на компа и съответно електромера да отчита по-вярно.
В много страни това е задължителен атрибут за едно захранване.
При на с разни ниски класове като КМЕ, ЖАР и подобни са без въпросните джаджи и са доста по-евтини и леки.

Та ако захранването е трансформаторно при вас щеше да е с размер на електрожен, а филтровите кондензатори щяха да са като баки латекс от 10кг.

П.п. Един процесор от този тип е около 70...80W и монитор и други пинизи - до около 200W спокойно си харчи.
Добре де, сигурно си прав. Не се занимавам с хардуер, аз искам де не ми пуцат захранвания всеки месец/седмица, че ми беше писнало. Отивам си при доставчика на хардуер и му казвам да сложи добро. Излиза ми към 70-80 лв. с отстъпката.

Пък темата беше колко харчи PC-то.
По-горе съм написал 25 лв./месец - това е за PC което е нон-стоп пуснато. 8 часа интензивно натоварване, през останалото време е само пуснато, с излючен монитор.
LZ - специалист
ArturDent написа:
.. Отивам си при доставчика на хардуер и му казвам да сложи добро. Излиза ми към 70-80 лв...
Каква марка? Защото тази цена не може да бъде за качествено захранване. Може би е някакъв приличен компромис.
Последният път, като пазарувах захранване за една от моите машини (2 x Xeon) си взех един Corsair за малко над 200 лв. Не, че беше най-доброто, но е с разумно качество и мощност. И моите машини работят "нон-стоп", и на тях се пише софтуер, но такова понятие, като "програмистки компютър" според моето скромно мнение не съществува. Казвам го това за да избегнем заблудата в някой по-незапознати потребители.
Е стига спам по темата. Няма да си обясняваме за отстъпките, които ползваме, ДДС и да ти правя опис на компютрите в офиса.
zmeios - специалист
ArturDent написа:
Няма да си обясняваме за отстъпките, които ползваме,
Продължаваш да фантазираш.

Сървърно захранване, което да влиза в България на по-малко от 100 лева, няма. Оттам нататъка каква отстъпка ти слагат не знам, ама за да го докараш до 70-80, ще трябва да е бая "трансформаторна"

Само се моля къщата ти да не е проектирана и изпълнена по същия фантазен начин, че тука само се смеем по форумите, ама на живо може и да се претрепе някой от лошо строителство.

Тема "Консумация на PC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: