• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 66
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Сашо хванах малко безжичен в тъпата квартира в София.
Траеш си, не казваш какво става. Надявам се да нямаш проблеми.
Пусни снимки на вече отлятата плоча.
Поздрави.
sasho 28 - специалист
zdravko_dimitrov1986 написа:
Сашо хванах малко безжичен в тъпата квартира в София.
Траеш си, не казваш какво става. Надявам се да нямаш проблеми.
Пусни снимки на вече отлятата плоча.
Поздрави.
Междинен етап,нямам на готово,щото бях на черешата,ама тия дни... :cool:

Прикачен файл

DSC02102.JPG
DSC02102.JPG (104.97 KиБ) Видяна 5328 пъти
sasho 28 - специалист
От "Направи си сам" вече ръцете ми изглеждат така -

Прикачен файл

DSC02104.JPG
DSC02104.JPG (112.37 KиБ) Видяна 5327 пъти
zdravko_dimitrov1986 - специалист
изкуството изисква жертви.
сам ли си наливаш бетоня.
kuuuuuul - майстор
Е те това е неразделна част от направи си сам,няма да се плашиш :2thumbs:
sasho 28 - специалист
zdravko_dimitrov1986 написа:
изкуството изисква жертви.
сам ли си наливаш бетоня.
Почнах сам с миксера,ама на 2-рия кубик изритах машината и събрах 6 души местни,та се отхвърли набързо-7 кубика.Бях ги сметнал толкова точно,че от 76 чувалчета цимент останаха само 2.Без помощ щях да брадясам.Средна дебелина на фундамента-плочонастилката/че ти държиш на точните изрази/-23см.Равносметката - 900лв. арматура/към 800кг/,600лв. цимент,два камаза чакъл-20 кубика общо, по 200лв./от които има още 6-7куб./,150лв пясък-6 тона,остатък към 3т,софра на хората и по малка надница,това е.Тотал-2300лв,минус остатъчни материали-2000лв горе-долу.Най-много ми харесва тази част от сметките-кофражист-0лв,арматурист-0лв,майстори-0лв,кражби на майстори от обекта-0лв.Та ако някой е любител на "Направи сам" - да знае.Лично за себе си-удовлетворен съм от свършеното,все пак съм обещал на бат Стефчо,че там ще има вила :cool: А миксера ми е 800 вата и при три часа непрекъсната работа изключи/термичната му защита/,като след 15мин. беше на линия.Та май ще се сменя електромотора с по-мощен по-натам.Между другото да побързам ли със циментовата замазка за по-здрава спойка или да чака се чудех...

Прикачен файл

DSC02105.JPG
DSC02105.JPG (97.38 KиБ) Видяна 4964 пъти
KingoftheROAD - специалист
Колега, какъв по-точно ти е миксера? Моя e този с металния гребен. 190л. 850w. До момента три часа нонстоп не е работил, но иначе върши идеална работа за 1-2 кубика. За повече не съм го пробвал още, но му предстои....

Прикачен файл

Betonome6alka1.jpg
Betonome6alka1.jpg (7.83 KиБ) Видяна 4939 пъти
torbalan - Дървен философ
моята машинка изглежда абсолютно същата, но с черен двигател...
иначе пак е 190 литра...

бачкала е няколко пъти по цял ден, но когато съм имал големи количества за забъркване - викам си бетоновоз...

с машинката на два пъти ляхме по малко над три кубика - не си е работа, хамалогия...

но сме работели само двама души... двама души на ръка не могат да забъркат много...
sasho 28 - специалист
KingoftheROAD написа:
Колега, какъв по-точно ти е миксера? Моя e този с металния гребен. 190л. 850w. До момента три часа нонстоп не е работил, но иначе върши идеална работа за 1-2 кубика. За повече не съм го пробвал още, но му предстои....
Словенски е,метален гребен,125 литров.Такъв прецених,че е по-добре от по-голям,щото към 1 чувал цимент от 25 кг. се добавя 100-110 литра баластра.За 190 литров ти трябват по-малко от две чувалчета и по-трудно се смята.Следващия оптимален вариант е 250 литра-за два малки чувала.Но в твоя може и да си бъркаш по-малко.Моя пък го разглобявам и в леката кола-на седалката се събира,по-голям казан едва ли би влязъл,щото и тоя ми се зори.По усамотени вили не е добре да се оставя да не мине вълната цунами :lol: Но в един миксер няма какво да се разваля толкоз,единствено мотора,някой друг лагер,ремъка-и тва е.Но сам,за един ден,повече от 2 кубика трудно мешаш и наместваш...

Прикачен файл

DSC01863.JPG
DSC01863.JPG (95.08 KиБ) Видяна 4928 пъти
KingoftheROAD - специалист
И моята е с черна кутия на мотора. Досега съм правил подова замазка,и един малък фундамент, с нея и няма проблем. Иначе трима човека на ръка правихме четири бъркала с по една голяма торба цимент и съответния пясък и ни се отели вола. А така с машинката и двама души си перкаме преспокойно. За малки работи и количества идеална. Моята има две положения на коша - на по-високото може да бърка половин голяма торба (една малка 25кг.) цимент, 10л вода, и две колички пясък, но й трябва повече време. А на по-ниското положение бърка една голяма кофа (от латекс) цимент, 5-6л вода, и три или четири от същата кофа пясък. Излиза около количка и половина, но става за 2 мин. Даже колегата каза,че ако има двама души да зареждат машинката, и един да носи, бетонът може да върви нонстоп. Но е ясно, че плоча, или големи основи не могат да се наливат с нея, и за повече от 2-3 кубика и аз бих извикал бетоновоз. Иначе, транспорта не ми е проблем, имам си Т4-ка Транспортер ;). А като я купувах си я докарах на село на багажника на покрива на баба жужка ;), че тогава просто така се получи...
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 66

Тема "Ремонт на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: