Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
rockwall - майстор
torbalan написа:
:-D

просто ми се струва, че ако се механизира процеса - може да стане и малко по-лесно...
струва ли ти се или знаеш, защото, както казах вече, аз говоря от личен опит.

Специално си купих телени приставки за бормашината и за шлайфа и след като се отказах още на 5тата минута МОГА ДА ГАРАНТИРАМ, че нищо не става

А освен това аз пробвах да свалям постна боя от 60-те, а не блажна маркировка за асфалт с особена НЕизтриваемост

ТЕСЛА ТЕСЛА ТЕСЛА
torbalan - Дървен философ
ми аз с таз телената четка свалих блажната боя в банята на един от предишните апартаменти, в които съм живял...

беше хванала много добре...

първото, с което опитах беше огън - ама беше мнгоо гадно и бързо се отказах...

после с теслата - ама да биеш по гладък циментов панел боядисан преди амнайсе години със зелена (тоя тип дето при военните я има в неограничени количества) боя е малко кауза пердута...

третия опит беше кръглата четка и дрелката - с нея постигнах някакъв успех - надрах стената до панел - боята падна почти изцяло...

след което залепих плочки отгоре...

masterval написа:
...В тази "ваша сфера" сигурно се занимаваш с опазване на околната среда? Терминът е руски, ботаника...
Работя в АЕЦ Козлодуй, а и средното, и висшето ми са "Ядрена енергетика", а в този бизнес - за всички ни най-важното е "опазване на околната среда", защото ако в един момент стане "ДУМ" - околната среда ще страда мнооого...
M_slav - напреднал
С флекса става чудо-чучулято, прах и в д-то влиза. Нали отдолу е панел? Що не пробваш с една по-живичка горелка, шпакла, пот и сълзи на очи, после един грунд Теразид Г-22 и тъничка шпакловка отгоре...
sstefanov - майстор
И аз съм ЗА тесла!

Назъбена отпред с флекс като зъбите на багер, само че по-нагъсто.

Пробвано е!

(с горелката не може да нагрееш достатъчно боята, защото панелът отдолу поглъща топлината)
rockwall - майстор
абе за нагряване - нагрява се, ама ако банята е само на панел, без мазилка може и да стане, но ако под мазилката има малко въздух тук-там, ще стане както при мен

жалко че по времето на онзи ПЪРВИЯТ МИ ремонт нямаше дигитални апарати, че да ЩРАКАМ, ЩРАКАМ

Онова си беше голяяяяям цирк

да не говорим че когато вече бях изчистил и всичко беше готово, вкл. мокети и тн, реших все пак да сложа первазите на пердетата и след 3 тата дупка ми се изсипа тавана в хола (правен по време на блока, който тогава вече беше на 27 години) - върху все мокети, мебели и тн...

а бебето ми вече пътуваше към мен и беше само на час и 1/2 път ..... голям цирк ви казвам ...успях с чистенето все пак за час и нещо, нооо

съвсем логично живяхме известно време с падналия таван - хем е по-сигурно

като гледам новините оня ден, майсторите, правили моя таван, явно са правили и някаква нова кооперация :?

При мен поне не беше 3-4 см дебел , а само 2

:lol:
neillmakoli - специалист
С шабър, но след това ще има нужда от шпакловка.
Аз в нас по този начин и лепилото под балатума свалих пък камоли за една боя.
bisplus - специалист
Я и аз да се включа. Сблъсквал съм се с този проблем вече няколко пъти и съм му хванал цаката. Първо и аз пробвах да стържа стените, да ги драскам и т.н. но това си е направо голяма мъка....за това вземам една двукомпонентна хидроизолация Изображение хидрозол, забърквам я рядка и я нанасям на стената с голяма четка. След изсъхване се получава много здрава и грапава повърхност....да ти е кеф да шпакловаш.
M_slav - напреднал
А после не е ли мъка при шпакловката след тая хидроизолация, в смисъл такъв, не съхне ли много бавно?
lipeto - специалист
Аз тапети ще сложа пак ли теслата му е майката?Тва лепило за тапети няма ли да хване ако я надраскам с телената четка и бормашината?то цяла хамалогия..то ако е така ще слагам по добре предстенни обшивки от картон да си спестя мъките
Последна промяна от lipeto на пет окт 23, 2009 3:48 pm, променено общо 1 път.
ilbratoev - помощник
Зравейте ! По въпроса за сваляне на всякакви видове устийчиви бои от панел ползвам само един метод а именно: ъглошлайф + диамантен диск + издържливост на прахоляк . Елементарно е просто рисуваш по стената а за след това си избираш - шпакловка с флексово лепило , с гипс или хидроизолация. Плюсовете на този метод са няколко : не те болят ръцете от теслата , цялата стена не става на дупки и най голямото предимство е че става доста бързо. Само да отбележа че ъглошлайфа се държи легнал а не прав . Този начин не е подходящ за стени с мазилка - много задълбава

Тема "Как да обработя стените намазани с маркировка (боя)???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: