Монтаж, топло и звукоизолации.
Лъчезар - специалист
Благодаря за информацията!
Не каза само откъде си пазарувал?
bisplus - специалист
Ами пратил съм ти л.с. за да не оспамвам темата,кадето съм ти обяснил подробно.
toby написа:
Ако трябва да са хубави вратите, вече излиза на преден план въпроса за цените. Има чудесни системи за плъзгащисе врати и най евтините са на една фирма в София. Друг проблем е, че изискват елиминирането на голяма част от стената, където се монтират. Самата система може да струва между 350 и 700 лв., но е най-перфектното нещо създавано в тази област. След монтиране на системата, на нея се закачва кавото ти харесва: крила на врати, стъкла и т.н. Виж http://www.prolexter.com, в сайта само ги споменават, но ги имат. Аз след като обходих всички и всичко (Стройко например) се сдобих с интересна информация по тези теми.
За Варна перфектни са ,,ZAHOFF,, виж им сайта ZAHOFF.COM но и доставят и в страната
mdr - напреднал
Да попитам и аз за един вид врата,която искам да сложа на едно мокро помещение което е с размер 80см.Мислех първо да е плъзгаща ама много грозно трябва да се вижда лайсната от външната страна а и нямам толкова много място да се отваря нацяло. Видях в Бриколаж един много интересен вид като хармоника ама само с две врати и с дръжка между тях все едно обикновен гардероб ама като го дръпнеш и се свива в единия край.Немога да намеря снимка да пусна.Ако някой намери нека да пусне.Ама как го обясних дано сте ме разбрали.Идеята ми е дали ще мога да залепя огледала отгоре едно за да придава обем на коридорчето и друго защото точно този цвят дърво не се вързва с другите ми врати.
Master_Kenobi - V.I.P.
Сигурно имаш предвид такъв тип врата.
Да залепиш "отгоре"... :? Ако имаш предвид, да залепиш огледала на двете крила на вратите, погледни за какво тегло са разчетени механизмите преди да ги купиш. Трябва да го има в описанието им. Тогава може да сметнеш дали ще издържат и огледала.
mdr - напреднал
Да точно за такава имах в предвид.Ама мислех да сложа огледала на вратичките ,защото няма да намеря същия цвят като другите врати а и да създава пространство в коридорчето.
pif4o - специалист
Здравеите на всички, за да не пускам нова тема ще повдигна тази виждам че е поостаряла но поне инфото в нея е доста.
При мен има следния проблем, както при автора на темата две стаи са с преход но прехода е огромен от едно времешните с трикрилна врата. всяко крило на тая врата си мисля че е поне 70 см. тоест дупката е около 210см. не искам да затварям дупката щото си мисля двете стаи да станат една голяма трапезария с куня и дургата стая като холче, и прехода между тях да си остане така голям както е сега. Но възниква проблема каква врата да сложа за да мога примерно в по студените зимни дни да я затварям и да не топля и кухнята по всяко време щото съм с климатик в хола и когато е много студено завалията не издържа на напъна :) дали ще стане с такива плъзгащи врати, защото пък разстоянието от дупката до стените не е много малко, мисля че от едната страна е едва 50 см а от другата 70, тоест дори да се направи някъква плъзгаща врата тя няма да има на къде да се прибере, на всичко отгоре трябва и да е трикрилна абе маи е мисия невъзможна с плъзгаща врата. Ако има вариант с някаква хармоника или друга добра идея бих приел всякъква :)
Spokoiniq - майстор
Хармониката между хола и кухнята ми, може да стане с повече крила.

Прикачен файл

Image0103.jpg
Image0103.jpg (47.99 KиБ) Видяна 14412 пъти

Прикачен файл

Image0105.jpg
Image0105.jpg (45.69 KиБ) Видяна 14412 пъти
pif4o - специалист
А нещо е такова маи :) мисля че 6 такива крила ще са ми достатъчни :) а да ме опътиш къде да търся такова нещо или това сам си си го правил?
Spokoiniq - майстор
имам си хора, те ми правят всички врати, но не взимат никак евтино, под 650 кинта вътрешна врата не падат, ако ти отърва ще ти метна телефона на лични

Тема "ПЛЪЗГАЩИ ВРАТИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: