Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
GARD - специалист
Дали може да се дърпа фаза преди ключа за захранване на друг ключ и ако може с устер клема ли трябва да ги събера преди ключа.Или трябва разклонителна кутия.

Прикачен файл

Осветление.jpg
Осветление.jpg (21.82 KиБ) Видяна 3032 пъти
докера - специалист
Ако кабелите са прекарани в тръбни канали и имаш възможност да прекараш новия проводник през тях , нищо не пречи да вземеш фаза от самия ключ /в гнездото има достатъчно място за два проводника , а на по-новите модели обикновено има направо по два входа на гнездо/ :wink: Особено ако новия ключ ще е поставен до сегашния . Ако ще е на разстояние от стария по-добре вземи фаза направо от най-близката разклонителна кутия . Нова не е нужно да правиш .
Малко наизуст обяснавам , затова опиши по-подробно какво имаш намерение да правиш :wink:
estrogen - специалист
GARD написа:
Дали може да се дърпа фаза преди ключа за захранване на друг ключ и ако може с устер клема ли трябва да ги събера преди ключа.Или трябва разклонителна кутия.
Естествено че можеш , ако искаш със една разклонителна кутия преди първия ключ и разделяш фаза за трите кръга . Със кутия защото ще стане по прилично межеш и със клема можеш и със спаика . Ако схемата ти е 3 помещения си е идеална , само поскаш и нулата като фазата през лампата Влез-Излез нали няма да я делиш :-D
Justy - майстор
Можеш да разклоняваш откъдето и както си искаш. Гледай да избягваш механичните връзки. Когато правя инсталация всички връзки ги запоявам - дебееееееееело заливане с припой и хубаво изолиране - не са ме извикали досега за ремонт :wink:
GARD - специалист
Много ви благодаря момчета.

Тема "Осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: