• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 336
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
007 написа:
Triabva li da sloga o6te edna pompa i da razdeli dvata etaja ili ne.
Добре дошъл! Най-напред трябва да почнеш да пишеш на кирилица.
007 - напреднал
izviniavam se za latinicata no za sega prosto mi e nevuzmojno da pi6a na kirilica
rulom - модератор
007 написа:
izviniavam se za latinicata no za sega prosto mi e nevuzmojno da pi6a na kirilica
Пробай с това :arrow: http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php и си пусни поста наново.Изобщо не го прочетох, мисля че и другите също.Ако искаш отговор уважи колегите.
007 - напреднал
Здравей те всички
Много се радвам за невероятния форум
Искам и аз да се включа в тази тема с термопомпите, аз съм начинаещ и много неща не са ми ясни и ще съм благодарен на всякакви съвети. И така къщата ми е на 2 етажа от които първия е с радиатори а на вторият съм положил тръби за подово отопление и съм предвидил тръби за конвектори в едната стая съм сложил 3 кръка всеки от които е по 50м дължина а в другата 2 кръга също по 50м и ще имам още един кръг от 50-60 м за коридора и банята.
Въпросът ми е сега когато пуснах термопомпата ( самоделка 8кв) топлината отива на втория еай или на мен така ми се струва но радиаторите на първия етаж са студени или са хладки отгоре и студени отдолу, бойлерат за сега се топли добре. Нямам буферен съд и ползвам 1 понпа за двата етажа.
Трябва ли да сложа още една помпа за да раздели двата етажа или не
Така вече можем да си говорим спокойно, благодаря! Първо ще започна с това, че в една съседна тема в момента си говорим за професионализъм и трябва да ти кажа, че твоята система е ярък пример. Учудвам се и е похвално, че си успял да монтираш сам термопомпа и то самоделка, но пък има много груби грешки в системата ти.
- Първо - няма как термопомпата да ти стопли рядиаторите, тъй като тя е за нискотемпературно, а радиаторите - за високотемпературно отопление. Трябва да сложиш конвектори
- Щом имаш радиатори и подово задължително трябва да имаш или две помпи или поне баланс вентил за да балансираш хидравлически системата. Трябва да имаш и колектори с дебитомери щом имаш толкова кръгове подово, иначе ще е трудно. Това на първа ръка :)
naskov - майстор
007 написа:
Здравей те всички
Много се радвам за невероятния форум
Искам и аз да се включа в тази тема с термопомпите, аз съм начинаещ и много неща не са ми ясни и ще съм благодарен на всякакви съвети. И така къщата ми е на 2 етажа от които първия е с радиатори а на вторият съм положил тръби за подово отопление и съм предвидил тръби за конвектори в едната стая съм сложил 3 кръка всеки от които е по 50м дължина а в другата 2 кръга също по 50м и ще имам още един кръг от 50-60 м за коридора и банята.
Въпросът ми е сега когато пуснах термопомпата ( самоделка 8кв) топлината отива на втория еай или на мен така ми се струва но радиаторите на първия етаж са студени или са хладки отгоре и студени отдолу, бойлерат за сега се топли добре. Нямам буферен съд и ползвам 1 понпа за двата етажа.
Трябва ли да сложа още една помпа за да раздели двата етажа или не
Не казваш колко ти са големи стаите
Чаро - Акълия
Общо взето нищо не казваш.
Колко градуса вдига термопомпата? Смятани ли са радиаторите за нискотемпературен режим? Или са накичени за котел, ма ти ги върза на ТП?
Предполагам, че не са.....
Как подбра циркулационна помпа? Нея смята ли я?
Дебитомери на подовото, секретни кранове на радиаторите? Някакви опити за баланс на системата?

И от любопитство, водна или въздушна е машината?
filmatoplo - майстор
Ето ме и мен - малко странно човек монтирал термопомпа , да не одурдиса едни радиатори :?
007 - напреднал
Относно връзването на помпата не е моя работа а на майстора които ми я прави ТП (вода-вода) също така имам и баланс винтил за правилно разпределение на налягането цирколационната ми помпа е Грундфос за радиаторите на първия етаж увеличих и броя в едната стая която е 13мкв имам 2 панелни тъдятора с размери 1,20/50 и 100/50 в другата стая с плош 25мкв имам алуминиеви радиатори с обща дължина 405см /65.
На всеки радиатор имам кранчета , захранването на радиаторите е с 20мм трьва а отклоненията с 16.мм
Ами ето къде ти е проблема - малък диаметър на тръбите. Колко радиатора захранва тази тръба ф20 при 45°С на водата?
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 336

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: