Всички въпроси за вилата.
Илиян Илиев™ - майстор
Щом търсите добра топлоизолация за пещите си, защо не слагате газобетон?

И на мен този материал със спорно наименование ми се вижда напълно излишен и силно необмислен.

п.п. То със същия успех май ще може да се обкове и с отпадъчни летви от палета? :shock:
koragroup - напреднал
Тая работа с изолацията, малко си е глезотия от където и да я погледнеш... поне в моя случай.

Ако разгледаме въпроса от функционална гледна точка, важното за "уреда" е да се нагряваза Х време и после за същия тоя Х време да направи хрупкава коричката на добичето в тавичката. Една изолация отвън може да ускори процеса с хрупкавостта с една ракия време, което в моя случай го разглеждам като наказание :lol:

Голям праз колко е топла пеща отвън.. важното е да не свърши бирата преждевременно когато добитъка излезе отвътре :wink:

Студопора, стиропора или експандираният полистирен, избрах защото е лек, лесен за оформяне и на последно място изолиращ материал. И да съм допуснал грешка, не е страшно. След първото напалване ще се разбере :roll: дали има една кухима за запълване с пясък.

Имам нужда от един съвет. Какво мислите би било удачно решение за външно измазване на пещта? Някаква мазилка, хоросан или след още една ръка мурексин да варосам няколко пъти? А на челото дали ще изглеждат добре едни камъни като на снимката по-горе?

Поздрави.
cakev79 - специалист
аз лично маи не съм мн сигурен къде точно ще бъде огъня,в пеща или под нея
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
cakev79 написа:
аз лично маи не съм мн сигурен къде точно ще бъде огъня,в пеща или под нея
Какво каза?
cakev79 - специалист
съвсем сериозно питам,ще имали място вътре и за двете
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ми като гледам, е колкото две стандартни фурни. Неоперативно тясно и ниско, но ще върши работа.
cakev79 - специалист
зн разбра за какво иде реч
rockwall - майстор
зидане на купол или извита форма става по-лесно
с форма от стиропор , върхъ която слагаш едно алуминиево фолио и си зидаш и наливаш каквото ти дойде

Като изсъхне всичко махаш стиропора и си готов
svetoslavoff - специалист
А бре момци, не ви ли се струва, че авторът е допуснал принципна грешка? Коминът трябва да е отпред. огънят се разпалва вътре, пламъкът облизва отвсякъде пещта и излиза към комина.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Понатрупаха се..

Тема "Кулинарен център" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: