• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Здравейте на всички!
Чета ви с интерес от доста време. Имам един проблем, за който бих се радвал ако получа мнения. Живея на първи етаж в двуетажна къща. Мисля да си остъкля терасата, като преди това я "затворя" от двете страни. Там ще изнеса печки, мечки, сушилни и т.н. Дали ще имам проблеми ако махна вратата и прозорците които разделят терасата и трапезарията за да направя бар плот. Терасата трябва ли да се подсилва? По принцип има колона от едната страна. С какво следва да се изолира и иззиди за да няма конденз и т.н.??? Дано сте разбрали нещо от цялата ми тирада:))) Поздрави!
Profi Stroi - специалист
Терасата няма смисъл да подсилваш
Изолация сложи ако мислиш че ще ти е студено
Ако не слагаш външна такава сложи поне вътрешна и алуминиева дограма
От там насетне какво ще сложиш на терасата си е твое решение има много идей
Ако ти трябват нестандартни такива се порови в Гугъл:)
Emerald - модератор
Терасата няма смисъл да подсилваш
Как така няма смисъл? Ако не смята да избива т.нар "зъбче" и да го използва за плот, да, но в противен случай се оголват арматури и въобще, окачването на балкона става много нестабилно за тежестта, която ще носи и подсилване е абсолютно необходимо. Освен ако балкона не е част от цялостната плоча на стаята (а не винаги е така).

Упс, сега прочетох, че става въпрос за къща... :? Е, той най-добре тогава знае как е строена. :?

Изолация се прави задължително -това все пак е външна стена. Много желателно е и подово отопление в тази част.

п.с. В новото предаване на КВ от събота избиваха балкон. Който иска да го гледа, ето ТУК.

Трябва само регистрация (тя се прави бързо и без потвърждения), после отивате на "Заказать передачу", избирате HTВ и 17.02 и избирате "Квартирный вопрос" от 11:55. Натискате "Заказать" и отивате на "Записанные передачи" да си го гледате. :wink:
Profi Stroi - специалист
Терасата е на етаж 1
Ако къщата е калпава колкото и да подсилва терасата все тая
За подово там пък чак май нема нужда
Виж подова изолация може да се направи
Все пак отдолу няма да има кой да топли
Emerald - модератор
Profi Stroi написа:
Терасата е на етаж 1
Ако къщата е калпава колкото и да подсилва терасата все тая
Е това е голямо предимство. И да е калпава къщата, на 1-ви етаж пак може да се направи стабилен балкон и дори да се разшири повече отколкото е бил. :-D

А за подовото той ще си прецени, но аз бих сложила. :? Важно е на него да му е топло-не да топли някой.
Profi Stroi - специалист
Какво визираш под разшири повече от колкото е бил
Emerald - модератор
Profi Stroi написа:
Какво визираш под разшири повече от колкото е бил
С допълнителни подпори отвън може да промени площта на балкона.
Profi Stroi - специалист
Да само че така променя структурата на сградата
Акта е доста соленичък не милиш ли
А и ако се налага да прави нещо такова няма подпори отдолу а се слагат шини по цялото протежение на стаята която е преди терасата който служат за крепеж на площа която изнасяш навън
Emerald - модератор
Profi Stroi написа:
Да само че така променя структурата на сградата
Акта е доста соленичък не милиш ли
А и ако се налага да прави нещо такова няма подпори отдолу а се слагат шини по цялото протежение на стаята която е преди терасата който служат за крепеж на площа която изнасяш навън
Какво имаш впредвид под "соленичък и променя структурата"? Променя фасадата, не "структурата". Подпорите се слагат именно за да се избегнат шините. Баща ми навремето слага шини за нашия балкон на 3-ти етаж, а на съседа от 1-ви уголемиха балкона с подпори (колони).
Благодаря на всички за отговорите. Нямам намерение да разширявам площа, просто тия над мен са толкова проклети, че ще ми разкажат играта (между другото се притеснявам да не ми я разкажат и при "затварянето" и остъкляването, ха ха...)...Нямам идея дали е цяла плоча, в дясната част на терасата минава колона...?!Наклона е ужасяващ и се вижда с просто око...Не съм решил дали да махам прозорците и вратата за да направя плот там...Казвате, че при всички положения трябва да подсиля терасата, така ли? Тя е на такава височина, че спокойно си влизам през нея ако съм си забравил ключовете...:)))
  • 1
  • 2

Тема "Мнение за тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: