Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
здравейте,преди време писах за проблем с плочките в банята-пускат вода по фугата ОСАКА БЕЖ !!!
замениха ми плочките с други ,пак на НЕБЕЗИЗВЕСТНАТА ФИРМА КАЙ.модела е АЛБА залена/бяла.
в другата тема бяха писали да пробваме плочките в кофа вода,дали просмукват вода.
направих теста и ..... .
плочките са намокриха до там където бяха потопени във вода.
озадачих се че ТЕРАКОТА на се намокри.

ОЧАКВАМ ВАШИТЕ МНЕНИЯ .
Изображение
Изображение
Последна промяна от idoll на пет ное 13, 2009 12:21 am, променено общо 1 път.
vidrata - специален-специалист
Вземи си парите и си купи свестни плочи.

Ето ...

Прикачен файл

турски1.jpg
турски1.jpg (49.49 KиБ) Видяна 13692 пъти

Прикачен файл

испански.jpg
испански.jpg (40.15 KиБ) Видяна 13692 пъти
laki1968 - специалист
е,в крайна сметка няма да се отлепят нито да настинат като се намокрят,но пък са еФтини,има и скъпи пльочи със същия проблем :)
todor_velikov - специалист
ЧУВАЛ съм че ги мажат с парафин и има същия проблем,пробвай една да я изтъркаш с някакъв препарат и пак пробвай :wink:
kernelpanic - специалист
И на най- известния Италиянски дизайнер да си вземеш като ти е евтин фугина ще прогизва та стой та гледай:)
Нагледал съм се на хора които си купуват плочки за по 60 лв/м2 а вземат от най евтините лепила и фугини :)

Вземи ги залепи с Isomat AK20, Фугирай после пак с фугинати на Isomat + т.нар. еластификатор DS99 и ти гарантирам, че няда имаш този проблем
ок ,плочките няма да настинат нито ще се отлепят,но влагата която минава през тях,а страхотния "напикан" ефект ?!?
а относно фугиращата смес-ползвал съм церезит це 40.то на калпавата плочка и "златна' фуга да сложиш все тая.

ПИТАНЕТО МИ Е -НОРМАЛНО ЛИ Е ДА СЕ 'НАПИВА" ПЛОЧКАТА НАТОПЕНА ВЪВ ВОДА, И ВОДАТА ДА ПРОЗИРА ПРЕЗ ЕМАЙЛА???
преди години когато са лепили плочките с вар и цимент са топили плочките за 24 часа във вода ,за да не дърпат бързо водата от цимента.
е все пак сме 21 век,не се ли научиха да правят плочки ?!?
laki1968 - специалист
не е нормално но -такъв ти бил късмета.....явно банята ти е нова-след месец няма да ти прай впечатление :wink:
EmoZ - специалист
Не знам дали не бъркам, ако бъркам некой профи да ме поправи, но неглазираната керамика така или инак попива вода (или к'вото се сипе в нея :)), какъвто е и гърба на сички керамични плочи. Това дали ще проличи отпред през гланца дали е попила керамиката е друга тема.

В тоя ход на мисли, зад плочата принципно не следва да прониква вода, така че ако са читаво налепени и фугирани, т'ва дали личи като са киснати плочите в кофа с вода е несъсътоятелно.

Моите за мокрото и кенефа са КАЙ 'Осака' бели и сиви - ми личеше им, даже след като ги рязах на машинката с вода по среза дръпваха, но след като ги налепих и фугирах - нема такъв проблем, а вода се леее в мокрото - ползва се за баня.

Успех.
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 9:37 am, променено общо 1 път.
silllveto - Майсторица
ОЧАКВАМ ВАШИТЕ МНЕНИЯ
Връщай ги!

Имаме баня и тоалетна с плочки на Кай, без да видим, че са техни ги взехме. Още никой не се къпе там, но мисля че не просмукват вода.
Серията е Реджина.

Тема "какво да ги правя тези плочки ?почна се." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: