• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Johny - майстор
rettere написа:
Здравейте специалисти!
за да има електро-химична корозия,трябва да протича ток между два електрода......ако няма ток корозията е само химична..
Моето мнение е :
при положение,че има добра ел.връзка /а то има винаги-иначе ще капе/,между водосъдържател,фланец и нагревател няма ел.хим.корозия просто няма от къде -те са с еднакъв потенциал :!:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 0%B8%D1%8F
alantion - специалист
Както бях обещал ,направих снимки на нагревателя който е работил около 2 месеца.(задължитлно всяка вечер се включва,като е зададена температура около 65 градуса)
Поизлъсках го за да се забележат настъпилите промени.
Това посочено от стрелката е най -голямото " кратерче". Нагревателя е все още здрав. Сега ще му сложа месингова глава и гайка ,след което ще го тествам.
Значи до тук съм се съобразил със различните съвети и направих следните подобрения и мерки за експлоатация:

1.Заварих един 40 см. 30/30 мм винкел на фланеца.
2.Коригирах температурата нанагряване около 65 градуса(за да не се натрупва котлен камък)
3.Поставих един аноден протектор на фланеца(за всеки случай)
4.Нагревателя го ползвам само на първа степен(последователно вързани двата нагревателя(отново с цел да не се натрупва котлен камък)
5. Ще монтирам нагревателя с бронзова глава,което ще отхвърли риска за електро-химична корозия.

И ако и този път се случи да изгори бързо нагревателя съм решил твърдо да го реконстроирам в СУХ.

Прикачен файл

PIC_7591 [640x480].JPG
PIC_7591 [640x480].JPG (33.92 KиБ) Видяна 5591 пъти
nyagolov - напреднал
Ще ти дам един съвет от моя опит.
Същия проблем го имах и аз преди много години, дори от магазина ми казаха,че си свързвам грешно бойлера,защото смених около 8 нагревателя за 2 месеца.
Но проблема се оказа много голям, при поредната смяна на нагревател с амперклещите щракнах на захранващата тръба и се оказа, че по нея тече ток от порядъка на 50-60 А.Какво направих:
1.Откачих му защитното зануляване,която беше вързано към фланеца на бойлера.
2. За безопасността на семейството ми, (защото защитното зануляване е прекъснато) изкарах извън банята едно ел.табло за бойлера и оттам преди къпане бойлера задължително се изключваше.
3.След няколко месеца се оказа,че нулата на нашия блок е прекъсната и оттам се е появил този проблем.

Ако бойлера ти е с метални захранващи тръби ги махни и си сложи пластмаса,просто ти трябват 2 малки парчета пластмасова тръба с накрайници които да ги вържеш на топлата и студената вода.Това се прави с цел за да изолираш бойлера от земята и тогава задължително си го занули пак.
alantion - специалист
nyagolov написа:
Ще ти дам един съвет от моя опит.
Същия проблем го имах и аз преди много години, дори от магазина ми казаха,че си свързвам грешно бойлера,защото смених около 8 нагревателя за 2 месеца.
Но проблема се оказа много голям, при поредната смяна на нагревател с амперклещите щракнах на захранващата тръба и се оказа, че по нея тече ток от порядъка на 50-60 А.Какво направих:
1.Откачих му защитното зануляване,която беше вързано към фланеца на бойлера.
2. За безопасността на семейството ми, (защото защитното зануляване е прекъснато) изкарах извън банята едно ел.табло за бойлера и оттам преди къпане бойлера задължително се изключваше.
3.След няколко месеца се оказа,че нулата на нашия блок е прекъсната и оттам се е появил този проблем.

Ако бойлера ти е с метални захранващи тръби ги махни и си сложи пластмаса,просто ти трябват 2 малки парчета пластмасова тръба с накрайници които да ги вържеш на топлата и студената вода.Това се прави с цел за да изолираш бойлера от земята и тогава задължително си го занули пак.

Ето затова го уважавам този форум.Всеки споделя по нещо от преживяното/.
Моят бойлер е подвързан с гъвкави връзки,но все пак е идея да замеря дали и при мен няма такъв "феномен"
Благодаря много и за подкрепата ,на това което за някои от форума им се е струвало като нелогично да им гори често нагревателят
nyagolov - напреднал
Ако може, после пиши какво се получи.
Успех!
alsted - майстор
nyagolov, трудно ми е да се съглася с теб:
1. Тези 50-60А по какво сечение проводник стигаха до бойлера, та от там по тръбата да отидат в земя?
2. Ако нулата тотално е прекъсната /в главно табло/, след като занулиш от твоето табло, все едно подаваш фаза на корпус-през всички консуматори след прекъсването на нулата и ако наистина успешно си разделил бойлера си от земя с ПВС тръби, в най-добрия случай той няма да грее /ако грее-значи го прави през нечии чужд водопровод :!: / Странно не казваш по кранчетата да е удрял ток :?:
alantion, ако при тебе го има този феномен меките връзки ще ти се пукат често :wink:
Милен - майстор
Може и направо да светят на тъмно :-D имат доста по голямо съпротивление и играят ролята на нагревател.

Пробвай с устройства срещу котлен камък. Според описанието им имат добър ефект.
http://www.utilitiesbulgaria.com/water.htm
http://www.utilitiesbulgaria.com/magnet.htm
Ето и някакви русенски имат и специално за бойлер. Малко е скъпичко но ако спестява всичките главоболия си заслужава. Като бонус омекотява и водата.
alantion - специалист
nyagolov написа:
Ако може, после пиши какво се получи.
Успех!

З А Д Ъ Л Ж И Т Е Л Н О !

НАЛИ ТОВА Е И ИДЕЯТА ВЪВ ФОРУМА ДА СЕ ВИДИ КРАЙНИЯТ РЕЗУЛТАТ (стига да има някой който да следи развоя на нещата.
rettere - специалист
alsted написа:
rettere, не се бъзикай с човека [-X :само дестилираната вода се приема за диелектрик, в питейната така или иначе има достатъчно соли, киселини или основи-така че защо да не я разглеждаме като слаб електролит?
Кое е анод и котод зависи от поляритета-при променлив ток как се определят :?
Относно гаранцията-ние както сме изписали три страници, производителя за да не я уважи ще напише 33, със оневиняващи го причини!
Ти като ходиш на хотел, преди да влезеш в банята сигурно тичаш до рецепцията да поръчаш изключване на бойлера им :lol:
тъй де,при променлив ток анодната защита анодна ли е или катодна :?
ако нагреватела се разяжда и от химична корозия/не само от електрохимична/,тогава как анодната защита/винкела/ще спре чисто химичната корозия?
НЕ се заяждам с човека,уважавам всяко мнение/приемам критики/.
За мен всичко е от калпав материал.
Интересно как може да се изолира електрически фланеца от балона,нали болтовете са метални и са стегнати по-яко и от евентуален ел.мост.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 14

Тема "МИТ ли е или факт следният проблем?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: