• 1
  • 2
Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
Ами бих искал да знам не6то пове4е за работата с гипс картона
Иван
моля напишете за гипс картона искам да си изолирам стената с вата и гипс картон , дали не е по-удачно от външната топлоизолация?
masteradmin - майстор
Доста приказки се изговориха за топлоизолацията, значи по - добрия вариант е външната изолация, но само ако топлоизолирате цялата фасада. Ако сте единичен апартамент или само една стая външната изолация няма толкова добър ефект защото се получават топлинни мостове - както от плочите така и от съседнните стени. С две думи ако сте самостоятелен апартамент по добре топлоизолирайте от вътре с фибран XPS (тъй като е по твърд, не се чупи и се деформира по трудно при по-леки удари)
masteradmin - майстор
Ако искате да гo направите с вата и гипсфазер прочетете тази статия:
http://napravisam.bg/index.php?id=visual&sid=10
малко е по - скъпо, но пък е по - ефективно и по - естетично.
hricava - специалист
за таван може и да става гипсофазер, но защо е необходимо да се дават двойни суми, след като и обикновен гипсокартон ще свърши работа? Аз сам съм си правил изолация на една цяла стая с гипсокартон,но четейки тази статия и ако за първи път се сблъсквам с проблема ще си остана само с четенето...Много общо и неясно написано...
masteradmin - майстор
Тук си прав, но сега пиша статия за "Направи сам" днес ходих да снимам едни майстори с гипсфазер, тя ще бъде много по изчерпателна. ОБЕЩАВАМ
hricava - специалист
понеже в България всеки си крие занаята дето се вика започнах с ровене в руския интернет.Там определено има статии, форуми,процеса описан в снимки в които стъпка по стъпка е описано как се слага гипсокартон дори и с видео филмчета. За съжаление на руск,и а нямам време да превеждам иначе от информацията от там си направих ремонта сам :)
Seb
За съжаление нямам снимки от процеса на работа(имам само на готови обекти)но мога да помагам със съвети,понеже от 10 години се занимавам с гипсокартон.
Osiris - специалист
Абе има ли такива полукръгли лайсни дъги или други неправилни форми на профила за гипскартона или трябва да си ги огъвам сам ? :?
  • 1
  • 2

Тема "Гипскартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: