Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivoru - специалист
Здравейте, трябва да направя тавана на банята на ново жилище, която е на мазилка, която не е достатъчно кадърно направена, за да се боядисва направо. Изчетох темите дотук, и вариантите са няколко:
-гипсова шпакловка
-циментова шпакловка
-мазилка тип драскана, пръскана, влачена и изобщо тормозена :lol:
-стиропорени плочи
-релефна боя, която да покрие неравностите
Кой вариант ще препоръчате, като се има предвид, че тавана е около 4 квадрата, а шпакловането на таван не ми е най-лесното... Ако има и други варианти, моля да споделите. Засега се насочвам към релефната боя, защото със стиропорените плочи сигурно ще си личи доста?
sspoko - специалист
Ако височината позволява растерен влагоустоичив също е вариант. Аз лично съм фен на този вариант защото това е единствения вариант в които можеш за освежиш /пребоядисаш без да ти се налага да пазиш пода от капки боя и прочие.
ivoru - специалист
не знаех какво е растерен таван, ама сега го видях, това си е класическия окачен таван :-D не ми се занимава много с това, ама жената ако ревне че го иска, ще видим. Имало и някакви ламперии за тавани, сега видях. Идва ми и друга луда идея - да залепя 5 см стиропор, да издълбая за лунички, да подмажа тук-там и отгоре латекс :-D :-D
ArturDent - Почти Безобиден
Последното няма да стане, топлината от луничките няма къде да ходи.

Последната баня която правих, беше на бетон и стърчаха железа от него. За изравняване използвах фибран, малко шпакловка и боя. Стана за 2-3 дена, заради съхненето на шпакловката. Иначе цялата работа е за по-малко от ден.

Трябва да внимаваш с релефната боя -трябва да е много качествена. Може да се мокри но трябва и да изсъхва, а в баня е трудно. Понеже слоя е по-дебел рискуваш да стане на юфка (виждал съм).
dzireto - помощник
:-D .И на мен ми предстои да оправям таван в баня и още го мисля. ArturDent, с какво шпаклова фибрана и каква боя трябва да сложа?Стената ще е до тавана с плочки,как да запълня фугата между тавана и плочките? :cool: За 1ви път ще шпакловам :?: ша стане ли номера(ще се справя ли? :?: )
dzireto - помощник
Предстои ми и изолация(на същата баня), но тв
а маи е за друга тема
ivoru - специалист
дзирето, ако не си шпакловал стена и веднага се пробваш на таван, трудно ще стане. Ако ще слагаш и ти фибран, вземи го шпакловай на земята преди да е залепен, с тънък слой. После хубав теракол на гребен, лепиш. слагаш нещо да държи и после само подмазваш фугите. Аз както я гледам моята работа, май ще трябва да заравня по-сериозните бразди и отгоре 2-3 ръце по-гъст латекс, би трябвало да стане. А ако релефната боя е около 1-2 мм, дали ще стане, и коя марка е качествена, пък ако може и ориентировъчна цена?
dzireto - помощник
Не трябва ли да дюбелирам преди шпакловката?или....няма значение
ArturDent - Почти Безобиден
dzireto: Шпакловах.... с теракол, щото тогава, слагах и плочки на пода в друго помещение. Слага се и мрежа.
Аз праснах по един дюбел на една плоскост, ей така за цвят, въпреки че съм сигурен че щеше да държи и без тях.

А дали ще се справиш с шпакловката - зависи най-много от желанието, и търпението. Пробвай - ако не ти хареса, винаги можеш да извикаш майстор, но той ще ти вземе достъ скъпо на кв.м. щото е малко.

Фугата - първо сложи плочките и след това тавана - така няма да имаш фуга.

Тема "Тавана в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: