• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ArturDent - Почти Безобиден
Тези тръби, кабели ТРЯБВА да ги има в Кадастриалната карта. Иначе са НЕЗАКОННИ.
Коя категория ти е обекта?
Ако искаш такова разрешение ти си минал през фирма за стоителен надзор - "Оценка са съответствие по чл. ХХХ от ЗУТ". Тази услуга може да ти е свърши и обшината(длъжна е), но срока е по-дълъг, и поне в нашия град фирмите за строителен надзор вземат малко по-малко отколкото в общината. Търси таква фирма.

И кажи за какво точно става дума!

Ако тебе те мързи да си обясниш проблема, няма как някой да ти помогне! Седни и пиши! Наистина мога да ти помогна.
Peso_bg - напреднал
имам всичко,
една година събирам документи.
минал съм и строителен надзор,
имам виза/пуп/, всички проекти, надзор,
предварителни дог.
просто в общината ми искат
и печати в/у ПУП-а/освен В и К, Е-он/ от газоразпределително дружество, Военни и БТК
Ако някой е вадил скоро тези документи да сподели/ Региона е Варна/
Последна промяна от Peso_bg на вт окт 27, 2009 8:58 pm, променено общо 1 път.
Peso_bg - напреднал
5-та категория, еднофамилна къща
... и краставицата има 98% вода.

Питай си надзора. На моя му плащах СЛЕД като излезе разрешителното за строеж.
единак - специалист
Абе човек, ПУП-а няма нищо общо с визата.
За да ти приемат проекта за одобрение трябва да си съгласъвал визата за проектиране преди това със съответните дружества, посочени върху нея. След това изготвяш проекта/той, естествено, е вече готов/ и отиваш пак да съгласоваш, но вече проекта, с ВиК ... май само беше. След това внасяш проекта за одобрение и едва след като ти го одобрят ти издават разрешението.
При теб ми се струва, че си взел визата и директно си внесъл с нея проекта. Демек, не си я съгласувал. И затова ти търсят тия...печати. С БТК няма да имаш проблеми, аз го правих, писаха ми, че няма развърната мрежа и толкова. Същото ще е и с Газ Компания. За целта иди обратно в общината и попитай конкретно за коя компания става въпрос. Ако не могат да ти отговорят пускай жалба. Същото и с военните.

Дано да съм те разбрал правилно.
Peso_bg - напреднал
единак написа:
Абе човек, ПУП-а няма нищо общо с визата.
За да ти приемат проекта за одобрение трябва да си съгласъвал визата за проектиране преди това със съответните дружества, посочени върху нея. След това изготвяш проекта/той, естествено, е вече готов/ и отиваш пак да съгласоваш, но вече проекта, с ВиК ... май само беше. След това внасяш проекта за одобрение и едва след като ти го одобрят ти издават разрешението.
При теб ми се струва, че си взел визата и директно си внесъл с нея проекта. Демек, не си я съгласувал. И затова ти търсят тия...печати. С БТК няма да имаш проблеми, аз го правих, писаха ми, че няма развърната мрежа и толкова. Същото ще е и с Газ Компания. За целта иди обратно в общината и попитай конкретно за коя компания става въпрос. Ако не могат да ти отговорят пускай жалба. Същото и с военните.

Дано да съм те разбрал правилно.
грешката е моя
проектите са съгласувани
а на визата нямам печат на БТК, Газовата и военните/другите 4 печата ги имам/
нещо съм недоспал, става въпрос за печатите на Визата
Peso_bg написа:
...нещо съм недоспал, става въпрос за печатите на Визата
... то аз доколото знам там има един печат, на кмета.
единак - специалист
Да си дойдем на думата значи.
Отивай в БТК и ги питай къде да си съгласуваш визата. Законовия срок е 30 дни..мисля и се пише/печата/ на оригинала. Тоест не можеш да си паралелно във всички дружества. Обаче ако много се помолиш някое може да вземе копие за да работи с него/не че кой знае колко им трябва/ и като е готово да ти пишат върху оригинала.
За Газ компания... кой е националният дистрибутор? Не знам, честно. Може пак да е Еон.
За военните ....много неща ми минават през главата, но не са за съветване.
Питай в общината конкретно какво от кого искат. И пак ти казвам - говори с гл архитект, може някои от нещата да отпаднат. Понякога са рзбрани.
Peso_bg - напреднал
Благодаря ви.
Ще драсна като има резултат.[/img]
Колега да ти напиша малко, без да съм толкова нервен и по-трезвен.
Имаш три варианта:

1. Фирмата за строителен надзор, която ти е правила оценката за съответствие - тя трябва да знае всичко необходимо - точно това и е работата - да зе занимава с бумащината. (500лв.)

2. Да опиташ да питаш в общината - след 10 -тина ходения и разтакавания, може и да разбереш нещо, но не всичко. Но те не са длъжни да ти обясняват ЗУТ и Правилника към него. Даже в нормалните общини е им е забранено защото не са юристи.(0 лв и 3-4 месеца)

3. Плащаш си таксата в общината и внасяш документите така както са. Сигурно ще получиш отказ (14 дни), но той трябва да е писмен и мотивиран (цитират се членове на ЗУТ). Така ще получиш пак информация. (250+ лв.)

П.П. Моето "съгласуване" с ВиК, ЕОН.... беше извършено на етап проектиране от фирмата която изработи проекта.
П.П.П. Казваш два печата от ВиК, случайно единия да не е от Министерство на водите, екология или както се казва сега?
  • 1
  • 2

Тема "спешна помощ за ПУП" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: