Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Spassow_lbg - специалист
Здравейте,

от гледна точка на това да спестя и аз някой лев от електро енергия има ли възможност някакси обикновенните и енергоспестяващите крушки да се заменят със светлодиоди. Какво е необходимо, има ли такиви светлодиоди които могат да поемат осветлението в дадена стая.
В хола имам 21 лунички на 12волта х 20-30вата мисля че бяха, включват се на два кръга но си харчат ток не е да не е.
Но нестава въпрос само за хола а целия апартамент.
Някой правил такава модификация?

Благодаря предварително за отговорите
vanko68 - специалист
Навсякъде вече има лунички със светодиоди.Вземи си 2-3,пробвай и ако ти хареса,си ги сменяй.
Spassow_lbg - специалист
сега виждам че вече има подобна тема :?
ivok - специалист
Преди всичко виж дали спектъра на светлината от светодиодите те устройва, да не останеш изненадан. Аз лично не ти препоръчвам да преминаваш на светодиоди, все още светлината им не може да се сравнява с другите видове лампи.
Милен - майстор
Spassow_lbg написа:
Здравейте,

от гледна точка на това да спестя и аз някой лев от електро енергия има ли възможност някакси обикновенните и енергоспестяващите крушки да се заменят със светлодиоди. Какво е необходимо, има ли такиви светлодиоди които могат да поемат осветлението в дадена стая.
В хола имам 21 лунички на 12волта х 20-30вата мисля че бяха, включват се на два кръга но си харчат ток не е да не е.
Но нестава въпрос само за хола а целия апартамент.
Някой правил такава модификация?

Благодаря предварително за отговорите

А защо не се замисли колко ще ти горят луните като ги слагаше. 500-600W осветление за една стая :shock: Със светодиоди никога няма да постигнеш същата светлина и осветеност.
Wishmaster-ruse - специалист
Нека и аз да се включа в темата :-D
Защо Българина винаги иска да свети в тях като че ли си в магазин?
А после много бил тока. Нормално ли е да седиш и да не правиш нищо а в това време да светят 3-6 лампи от по 100 W?
Кога ще се научим да правим икономия на енергия защо всеки се хваща в това че светодиода не можел да освети като халогнеката та вие какво ще правите :stock1: ще оперирате или ще бродирате че ви трябва дразнещо ярка светлина?

http://www.plasmaled.com/led_neon_use_in_home.htm
Това мого ли е тъмно според вас?
Милен - майстор
Дразнещо е и никога не бих си сложил такова светило в къщи.
ivok - специалист
За да достигне осветеността на халогенните крушки, ще му трябват хиляди светодиоди! Човека не иска да му е като в магазин, но съм сигурен, че не иска да прилича на шикозен нощен клуб, каквито са снимките от показания сайт. Светодиодите използвайте за ефект, декорация, акцент, но не и за основно осветление.
Wishmaster-ruse - специалист
Милен написа:
Дразнещо е и никога не бих си сложил такова светило в къщи.
Жалко ама на там отиват нещата че ще те принудят да го направиш.
Както знаеш 100W лампи вече са аут така като гледам и другите ще ги последват. А може и халогенките да ги сполети тази учест.
Милен - майстор
Светодиоди е последното нещо с което ще си светя, поне при тези показатели които имат за момента. Нажежаемите ще ги има още поне 5 години, халогенките засега не ги барат, дори подходящо подбрано луминисцентно в двата му варианта (класически и компактни - енергоспестяващи) е по-добре от това от сайта.

Тема "Вместо крушки - светлодиоди - възможно ли е това и как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: