Всички имаме коли, нали ?
tyrnokop - специалист
Здравейте колеги.
Искам да сменя антената на горепосочения Opel. Оригиналната беше вандалски счупена и сега радиото има само една станция. В останалата част от скалата хващам само и предимно шумове. Моля за съвети и препоръки ако има някакви "тънки" моменти, където трябва да внимавам.

Благодаря.
tyrnokop - специалист
KIBRIT, благодаря.
Прочетох и ще опитам. При всякакъв (не)успех ще пиша.
lotosf - специалист
Каква е АСТРАТА комби седан или хечбек???Ако е хечбек антената се намира на задния калник и смяната не е трудна но е бутлива работа защото се намира на трудно достъпно място.Два пъти ми се налага да я сменям.Трябва да махнеш пластмасовата кора в багажника която е от страната на антената и там се намира кабела за антената и буксата която се свързва с кабела който идва от радиото.Много внимавай когато свързваш двете букси защото има една много тънка жичка която върви вътре в кабела на антената ако тя не се свърже както трябва с буксата на радиото няма да има хубав сигнал.Дано да съм помогнал !!!!!!
emil_v r - майстор
Освен това комбито има и антенен усилвател до антената, който се храни с отделен плюс !
И скоро си купих антена -- една и съща в Техномаркет беше 45лв
а в Практикер 2.5лв
Познай коя купих , нищо че съм от Враца ?
inspo - майстор
А пък ,ако не ви се сменя постоянно антена .Направете като мен.Закачих един многожилен кабел за този който се вързва за антената и го опънах под пластмасите на багажника ,чак до другия заден калник.Приблизително около 1.5-2м отиде . Вече 2 години ,досега не съм имал проблем със станциите .
tyrnokop - специалист
Здрасти, lotosf. Колата е хечбек. Разбрах те напълно.

inspo, много интересна идея. Предполагам, че трябва да махна изолацията преди да направя експеримента.

На всички - благодаря.
inspo - майстор
никаква изолация не се маха ,само заголваш за да го съединиш с антенния
Чаро - Акълия
А пробва ли да го вържеш за радиатора :lol: Тогава лови и Канал 1( ако пътуваш по разни села) :lol: :lol: :lol:
Изпитано.

Тема "Смяна на антена за радиокасетофон при Opel Astra (стар)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: