Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Много близка до естественото.
Имал ли си куче с къщичка? В смисъл, подозираш ли какво мъкне в бърлогата си?
Е, затова, тази не става.
Iliev Labs - специалист
Кучета съм имал и сега имам.
:-D Много!
За такива къщи мисля някакви. От бетон естествено. И по-големшки.
Мъкнат храна, като са бременни особенно. Няма проблем с хигиената, ще ги чистя. То всички се чистят, така или иначе.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Е, как ще я почистиш?
inspo - майстор
И според мен тази къщичка за нищо не става . Отвора и е така направен че кучето ще си счупи главата като слиза , а всеки път като излиза трябва да се катери и подскача . Да не говорим че отвора е най-горе и всяка топлинка ще заминава директно навън :down:
pipbel - майстор
И на мене това горе не ми вдъхва никакво доверие.
Според мен животното си иска дървото, силно съм скептичен към всякакви изпълнения с бетони и пластмаси за целта.
Миналата седмица и аз завърших къщата на кучето.
Рамка, 5 см фибран по всички стени + пода и тавана, затваряне с вагонна шарка двустранно, лакиране с водоразтворим лак.
Естествено и мини покрив тип Тондах.
Не ми стигна 1 капак :cry: , ама ще намеря допълнително.
Размери външни 1.50 /1.30, само вътре в "хралупата" - 0.94/60
Кучо е 7 мес. Голдън ретривър, надявам се да не му стане тясно като порасне още.

Прикачен файл

Resize of SS851616.jpg
Resize of SS851616.jpg (81.22 KиБ) Видяна 9123 пъти

Прикачен файл

Resize of SS851621.jpg
Resize of SS851621.jpg (71.03 KиБ) Видяна 9123 пъти

Прикачен файл

Resize of SS851618.jpg
Resize of SS851618.jpg (70.5 KиБ) Видяна 9123 пъти
Iliev Labs - специалист
:) Докторе, тя хубава тази къщичка дето си направил!
Но аз от дървото съм се отказал. Цял ден режа, меря кроя, кова... За една седмица беше изгризана. Грозна работа ти казвам. Дано твоя ретривър се отнесе по-любезно с труда ти!
Всъщност си мислех за нещо такова:

Прикачен файл

earth_covered_homes.jpg
earth_covered_homes.jpg (8.99 KиБ) Видяна 9097 пъти
Iliev Labs - специалист
Викам си - като не мога за мен да направя нискоенергийна къща, да потренирам с кучешките. Те не искат 20 градуса, +5 вече им е ОК. Нещо такова:
Естествено с дървени скари на пода. Само нямам идея, как да изчисля козирката, така че, зимата да влиза слънце, а лятото не.

Прикачен файл

проект1.JPG
проект1.JPG (10.77 KиБ) Видяна 9091 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Първо, материалът е дърво. Второ, не виждам с акакво голдън ритривър е по-прекрасен от шпаньол или каракачанка и няма да се качва на покрива.... (това са камъни по керемидите). Бетон е абсолютно забранен, животното ще развие артрит и охтика.
Нормално окосмените кучета рядко си влизат в къщичката. Задължителна е за родилки, но такава си е с със специален дизайн...
добре е на входа да има педя повдигнато, да не му духа директно. добре е да има перде, ако няма предверие....
Аааа pipbel, специално за юнака ти. Ще надуши разгонена кучка, ще се качи на покривчето, оттам на дувара.... комшиския тъй аа-ха да се задуши като му се закачи нашийника отвъд телена двуметрова. Понеже и твойта не я бива, обърни внимание. Най-добре е с арматурна мрежа. Осмица ще ти е подходяща. И по-висока. И да не помисля, че ще я прескочи.
pipbel - майстор
Tо мойто е юначка :-D
Аз нея изобщо не я връзвам със синджир там вътре в заграденото.
Поне засега......
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Това са най-милите и умно любвеобилни кучета.
Мислех че си живеят вкъщи.

Тема "кучешка къщичка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: