Напишете въпрос свързан със санирането.
EmoZ - специалист
Преди 6-7 месеца извъртях около 40-45m2 външна изолация, лепих и шпакловах с бъркочите на 'Вакер Полимер', 'сичко стана доста прилично. Сега се преместих на последния балкон, купих същите материали, но, голямо 'НО':
1. тия бибипци от 'Вакер' са сложили 'пълнеж' с по-голяма едрина на частиците в шпакловъчната смес, т'ва не е голяма болка;
2. шпакловката не достига твърдост, като се натисне пружинира (все едно мрежата е каширана с някакво еластично лепило към ЕПС-а), не разпуква, странна работа, мисля си, че келешите са поспестили лепилото.

Мисля си да изкарам още една ръка шпакловка като 'легирам' шпакловъчната смес (бъркоча) с малко цимент. Според указанията на производителя бъркоча се прави от 2.25 литра вода на около 6.0 литра суха шпакловъчна смес (т'ва е пресметнато през теглото на един литър от сухата смес).

Та, въпросът ми е удачно ли е да добавя цимент към шпакловъчната смес (то това нали са лепила на циментова основа, значи не би следвало да 'разваля' сместа), за да постигна по-голяма здравина и колко цимент да добавя на едно бъркало (2.25 части вода/6.0 части суха смес)?

След като изшпакловам и последния балкон мисля да боядисам фалцовете на прозорците и таваните (стените с мазилка естествено), каква боя да използвам (кажете ми някаква проверена читава марка, ясно е че трябва да е някаква фасадна)?

Ииии трети - последен въпрос: откъде да намеря външни алуминиеви бели первази, според картинката по-долу?

Успех.

Прикачен файл

Windows_not_MS.jpg
правият ъгъл е много важен . . .
Windows_not_MS.jpg (2.96 KиБ) Видяна 3222 пъти
velsi - Почетен майстор
Няма да намериш такива первази с прав ъгъл, защото няма такива.
EmoZ - специалист
velsi написа:
Няма да намериш такива первази с прав ъгъл, защото няма такива.
Аз всъщност намерих отдавна :), седяха си кротко в склада на завода на Стилмет в промишлената зона Илиянци май беше (както и да е, знам къде е, правихме едно проучване на предприятието), но тогава не ми трябваха.

Сега като им се обадих - минимално количество 350 килограма :), а аз нямам чак такива нужди :).

А за цимента в разтвора за шпакловане, как мислиш, удачно ли е, няма ли да пропука (че трябва да завършвам тая част до утре-други ден, ще става много студено неделята -5С).

Успех.
yurig - специалист
През оградата на Стилмет в двора на Металснаб имат склад за по-дребни клиенти. От там можеш да си вземеш колкото искаш.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
EmoZ написа:
.... като им се обадих - минимално количество 350 килограма ....
Kомуникирай с когото трябва. Сиреч измери си точно колко ти трябва и говори тихо кротко благо с човека при когото са первазите. Той си знае как да ги изнесе. Важно е да няма свидетели на разговора. И не го разваляй с пари близки до стойността. Той ще ти каже колко иска за услугата.
А! Е, като бързам да пиша преди да дочета. Начи това е вариант за резерва :wink: .
laki1968 - специалист
Емоз ,ако сложиш цимент има голема вероятнос да напука,ако слагаш-сложи не повече от 1 канчок на кофа,по удачно ще е да земеш 1 чувал яко лепило за плочи и с него да мешаш
EmoZ - специалист
Приятели, благодаря за съветите :).

Лъки, аз имам още три торби от тоя космически микс на Вакер Полимер (има вътре некакви влакна, т'ва 'ше да му е 'флекса'), та ще го легирам кротичко с циментец (да не разпука) и ще 'понамажа'.

Успех.
emil_v r - майстор
Не не само цемент не става , ще се люспи.
Все пак направи една шепа и пробвай дасе убедиш.

Цемента може да добавош само + С200 , или подобните .
ако са 3 торби просто кротко ги изхвърли.

Веднъж изхвърляхме так 3 тона , после купихме друга марка 2 тона , и нея набутахме у замазка вместо пясък, идва и директоро на фирмата с 3 лаборантки , и се разправях с тяях , и дълги и широки .
Проблемът е , че на цели партиди , въпреки че е невъзможно , не слагат сухата бяла добавка , понеже е скъпа , и където мине - мине .

Тема "Един - два въпроса и още нещо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: