Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
adams - помощник
Здравейте
Знам, че има много информация за всичко тук, но понеже искам сам да се помъча с нещо, ще кача снимки, за да си задам по-лесно въпросите.
Изображение
Изображение

Това е чертеж на кабелите в кухнята. Тя все още не е монтирана. Трябва да се преместят два съществуващи контакта, на друго място.
Искам акъл да ми дадете.
Питането ми е, какво материали и инструмети да си набавя, за да си преместя сам тоците.
Ще се радвам и ако някой ме упъти да чета в подходяща тема.
Благодаря ви.

...............
Забравих да напиша, че стените са вече направени с гипскартон
chonev - помощник
до колкото разбирам от снимката, май трябва да преместисш 1 контакт с две гнезда на два отделни контакта. така ли е?
Милен - майстор
Правиш си новите конзоли където ти е удобно и пускаш кабел СВТ със същото сечение като стария до старите контакти, В тях ги връзваш кабелите с клеми и затваряш старата конзолата с някакво капаче за кутии.
sasooooooooo - "специалист"
Първа схема: Отрязваш внимателно с бор-корона или трионче на ГК двойката контакти. Най-вероятно кабела за долния контакт ще се види, внимателно го издърпваш и монтораш конзолата.
Втора схема:: По същия начин като горе издърпваш за ключа.
За контактите, ако кабела е свободен отзад, го придърпваш до "Контакт", а от там с нов кабел 3х2,5мм2 до "Контакт микровълнова".
Ако кабела не може да се издърпа - пускаш кабел до "Контакт", а от там с нов кабел 3х2,5мм2 до "Контакт микровълнова".
Връзка не е необходима, тъй като контакта има вход и изход за Фаза, Нула и Земя.
Успех.

Всъщност, не се ли виждат капачки на кутии на 20см от тавана и да си решиш проблема идеално?
adams - помощник
Благодаря на всички.
sasooooooooo написа:
Всъщност, не се ли виждат капачки на кутии на 20см от тавана и да си решиш проблема идеално?
Не, няма такива капачки, скрити са вътре в зида най-горе между тухлите и вече като е сложен картона, не се знае точно къде са кутиите. Имам снимки преди картона, ако нещо се наложи.

Благодаря пак!

Тема "Помощ за кабели в кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: