• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
2v6 - майстор
Biso написа:
2v6 написа:
......Най-лесния вариант е да вържеш на акумулатора едно стабилизирано захранване 12V :idea:
Хмм......а тока от къде ще го вземе да поддържа зарядката....като е спрял тока. :?:
...
Проблема на човека е когато дойде тока.
Допълнителното захранването ще "вдигне" акумулатора и ЮПС-а ще включи :idea:
Такъв съм карък че ако се явя на състезание за каръци пак нещо няма да ми достигне за първо място. Та на въпроса Юпиеса вече ходи на ремонт защото не можеше да изкара и 2 мин. на помпата . След ремонта го пробвах на телевизора издържа 1 час. има звуков сигнал и когато му наближи края започва да писука по често. Идава ми да го запратя някъде където никой няма да го намери за да не се ядосва с него.
Biso - специалист
А казаха ли какъв е бил проблема?
За бипкането - има начин и да го спреш ама не е много желателно! Иначе, най-лесно е да го отвориш (ако не е пломбиран след ремонта....) и да капнеш малко топъл силикон върху зумера, или една лепка от изолирбанд. Доста ще намали досадния звук.
На моите всички така съм направил. :-D
само дето колегата не казва че UPS го ползва за слънчев колектор и когато няма ток електрониката казва на помпата да се пусне и тя убива UPS-а :)
alsted - майстор
Електрониката, която "казва на помпата" и при слънчевия бойлер, и при този към котел обикновено представлява една биметална пластина, на която и е все едно температурата на водата от какво се е повишила...
Друг е въпроса ако наистина има електроника /като при следящите системи/, която включва и други работи захранени от UPS-а :wink:
drm - специалист
Kalfov1 написа:
само дето колегата не казва че UPS го ползва за слънчев колектор и когато няма ток електрониката казва на помпата да се пусне и тя убива UPS-а :)
Няма никакво значение ЮПС какво захранва ,слънчева или парно.И в двата случая след като дойде тока,трябва да подаде напрежение към дефиренциалния или терморегулатора.Според мен има някъкъв проблем с ЮПС-а.
bobykafe - специалист
Има модели UPS, които /за съжаление/ след автоматично изключване от голям разряд не се включват автоматично при възстановяване на захранването...
  • 1
  • 2

Тема "Въпросче за UPS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: