• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
cakev79 - специалист
Здравеите.Може ли някои да ми помогне.Искам да и направя мини механа за другарски срещи.И стигнах до камината.Идваха знаини и незнаини майстори.За парите не говорим,проектираме и правим компромиси.Накрая като попитам дали камината ще гори хубаво,никои не може да кайе и се разделяме по живо по здраво.Как се изчислява входния отвор спрямо куминния.Ако има и др тънкости пишете не ме жалете.А аз имам и др питания,но нека поне малко да поизясним началото.
ДРАГОМИР - специалист
Здравейте cakev79 покажете ми скица на помещението със обозначени размери ,височина +дължина +широчина ,освен това обозначен комин височина от помещението до шапката на комина +чисто сечение на отвора на комина и къде точно се намира във помещението .
cakev79 - специалист
Благодаря ти за бързата реакция.Всичко това ще го направя само трябва първо да успея да стигна до там и да взема точните размери.Иначе за момента мога само по памет.
ДРАГОМИР - специалист
Трябват ми точните размери,тези дето си ги викал до сега са смятали по памет . :)
Последна промяна от ДРАГОМИР на пет ное 13, 2009 9:04 pm, променено общо 2 пъти.
chapara - майстор
Имам схема за оразмеряване ,но не мога нещо да я кача,дай размери и ще сметнеме всичко :wink:
cakev79 - специалист
Имам схема за оразмеряване ,но не мога нещо да я кача,дай размери и ще сметнеме всичко
Даи си SKYPE или намери моя за да ми пратиш схемата.SKYPE ми е original590
ДРАГОМИР - специалист
Пуснете ми я тази схема и на мен да я видя моят SKYPE е mastercam 18
много ми е интересно да я видя тази чудотворна схема по която можеш да си оразмериш открито огнище. :)
cakev79 - специалист
Направил съм схема на стаята,но за момента не ми работи скенера и не мога да я кача.Стените на стаята са 400*300мм,височина 230мм,отвор за комина 13*16,височина до шапката на комина над 10м.Отвора се намира почти на средата на малката стена.
Master_Kenobi - V.I.P.
Веднъж снимах набързо един руски учебник, че не ми го даваха... Но не съм разучавал снимките.

http://img249.imageshack.us/img249/5550 ... 143428.jpg

http://img59.imageshack.us/img59/4863/070709143544s.jpg

http://img263.imageshack.us/img263/8997 ... 143705.jpg
ДРАГОМИР - специалист
cakev79 Сечението на чистият отвор на комина 13 х16 см което сте посочили е твърде малко за открито огнище със добра визия и топлоодаване каквото съм показал във по предният си пост. Във вашият случаи според моите изчисления може да се направи огнище със размери съответно, широчина 50 см височина 45 см дълбочина 30 -35 см
гърловина 12см и широчина на задната стена на огнището 30 см ако е със скосени страници.Според мен открито огнище със тези размери няма да изглежда добре като визия ,а също така ще си имате един светилник които само ще свети но няма да топли .Ако евентуално до този отвор на комина има още един тогава може да се направи нормално открито огнище което да се включи във двата отвора.
Последна промяна от ДРАГОМИР на нед ное 01, 2009 12:52 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Как се прави зидана камина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: