• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
litbig - напреднал
Здравейте
Какво ви е мнението за тези панти
http://www.kentimpex.bg/catalog/cat.59/item.2910
Само по 100 бр. ли ги продават и каква им е цената?
Каква им е схемата на пробиване?

10Х
maroka - специалист
Вземи си на BLUM, вършат чудесна работа, качествени са и се продават на бройка :)
2 лв панта и към 6, 70 омекотителя.
litbig - напреднал
Омекотителя на блум много надстърча, а на мен ми се иска да са по компактни като тези на кент
maroka - специалист
litbig написа:
Омекотителя на блум много надстърча, а на мен ми се иска да са по компактни като тези на кент
Напълно те подкрепям, много надстърча този омекотител и наистина ще ти отнеме голямо пространство от шкафа.

По-добре наистина да си вземеш от компактните...е, менте марка и работа не вършат...но са компактни :)
shadowman - майстор
litbig, не говори така, ако искаш толкова дребна панти си взимаш от тия които ползват BRW, май се дупчат с нещо около 25мм. Да си кажа честно е смешно да сравняваш панта блум с блумоушън с такава на кент макар "омекотителя" да настърча 15 мм.
litbig - напреднал
Извинявам се ама защо го удряте на заяждане.
Просто попитах дали някой има преки впечатления от пантите на кент и съответно цената им.
Нямам нищо против Блум, както и нянам нищо против Мерцедес, обаче в момента мога да си позволя да карам Фиат.
Ако сте работили с панти на Кент и те са зле и съответно не сте доволни от тях, просто напишете че пантите на Кент са зле и не сте доволни от тях.
shadowman - майстор
Не се заяждаме, но ти изтъкваш някакъв недостатък на блума-а. Аз лично не тача нищо турско и китайски в обкова за мебелното производство. В момента аз лично монтирам на вратите панта блум (обикновенна) като плочката си е с винт и ДЮБЕЛ на цена 1,12 за бройка и пантата е бетон ако си я монтираш с дюбела (щото има тарикати които го махат), после има понта клип пригодена за амортисьор на цена около 1,80 и после е клип-топ за окло 2,5 пари. Тази на което си дал снимка е турска, клип не съм работил с тях, но навремето по задължение съм монтирал STAR на SAMET които стават ама не ми харесват, имат разни луфтове, винта за регулирането на пантата понякога се къса (рядко, но го има).
litbig - напреднал
Ако Блум предлагаха и панти с плавно затваряне без "надстърчане" предполагам че тогва щяхте да използвате тях, което определя надстърчането като недостатък макар и пренебрежим.
Някъде из големите магазини (май в Бриколажа) гледах панти с плавно затваряне на Хетих или на Хефале (не помня точно) на цена около 6 лв. където амортисьора беше вграден вътре в пантата и го нямаше "надстърчането".
Въртеше ми се една идея да си сменя пантите на мебелите с плавно затваряне, но 50 бр. панти по 6 лв. ще ми дойде много, та затова реших да попитам за пантите на Кент, евентуално дали някой ги е ползвал, та да каже впечатления. Не съм професионален мебелист и нямам преки впечатления от различните панти с плавно затваряне (и не само от тях). Разбира ако са зле, с големи луфтове, лоша изработка, скърцане, изкривяване, счупване и т.н., разбира се че няма да си взема от тях. Но например ако са на половин цена и са с прилично качество, защо да не се замисля да ги пробвам. Поради тези причини направих темата, та ако някой е работил с тях да сподели впечатления.
Разбира се приемам съвети препоръки и мнения и за други производители на панти.
10Х
shadowman - майстор
Ся, една хубава панта клип-топ струва около 2,5 пари, амортисйора към нея е към 2,3 което прави грубо около 5 пари, но на малка врата с две панти използваш един амортисйор, а тези които са с вграден си плащаш всичко.
litbig - напреднал
shadowman, вече ме нави :)
Ако знаеш и работното време на магазина, утре след работа може да мина да ги проуча по подробно. Магазина се намираше майче някъде на Мадрид и Черковна, да видим как ще намеря място за паркиране.
Друг магазин няма нали?
  • 1
  • 2

Тема "мебелни панти за плавно затваряне ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: