Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
pif4o - специалист
Ясно, начи ако вън имам фонов шум от 30 дб то вътре няма се чува нищо :) чудничко :)
pipbel - майстор
pif4o... прекалено се вживяваш в подробности.
2-3 ДБ повече или по-малко - се тая.
Обърни внимание повече на мнението на mitko414
не пести пари от стъклопакета.
Аз бих предпочел по-добър стъклопакет, отколкото цвят на профила.
Подкрепям го с 2 ръце.
Стъклопакета е 4-5 пъти по важен от профила.
pif4o - специалист
М, да де аз за тва съм избрал профилинк като по евтино и гледам да е с хубав пакет, Но тук изниква и въпроса от къде да знам хубав ли ще е стъклопакета които ще ми доставят, как ще е сглобен нямали да "издъхне" след 3-4 год и да вземе да се поти вътре. Е това са въпросите, някъде из форума четох за машинно сглабяне на пакета, и как се познавало по ъглите на дистанционната планка, трябвало да не са прекъснати а сгънати. А кажете ми като казвате "заложи на хубав стъклопакет" какво имате предвид под хубав!?!? няма да се вживявам в мм на стъклата като чета мненията Ви явно разликите в шумоизолацията не са толкова фрапантни и един 4+4+К-а стъкло ще ме устрои.
pipbel - майстор
един 4+4+К-а стъкло ще ме устрои.
искаш да кажеш 4Б - 4Б - 4К, тоест двоен стъклопакет (с 3 стъкла) ?

Ако е така - взел си правилно решение.
Аз си сложих такъв, 32мм.
Не съжалявам.
pif4o - специалист
pipbel написа:
един 4+4+К-а стъкло ще ме устрои.
искаш да кажеш 4Б - 4Б - 4К, тоест двоен стъклопакет (с 3 стъкла) ?

Ако е така - взел си правилно решение.
Аз си сложих такъв, 32мм.
Не съжалявам.
НЕ, малко съм те заблудил
искам да кажа две стъкла по 4 мм от които едното е Ка :) общо 24 мм
pif4o - специалист
Вече имам звуков анализатор на телефона :-D в момента в къщи е 20дб във високочестотния спектър до 1кхц, в нискочестотния е около 5-6дб фонов шум, без телевизор и други източници, само от улицата и разбира се от на дядото телевизора на долния етаж които не е нужно да се напъвам за да го чуя :-D докато мерих на въм мина една кола шума се вдигна само в нискочестотния диапазон до към 20 дб. Програмката е жестока става за телефони с Вин мобаил 6 ако някои я иска мога да му я пратя някак си. :) (скаип меил )
hygro - майстор
Ако вярваме на "прибора", вероятно живееш в звукозаписно студио. В нормално жилище тези шумови нива са нереални.
pif4o - специалист
hygro написа:
Ако вярваме на "прибора", вероятно живееш в звукозаписно студио. В нормално жилище тези шумови нива са нереални.
Що бре у нас си е тихо :) тишината се смущава само от кучета и разни келеши в съседство, чат пат и кола. Ето две снимки :) на първата е включен само телевизора като не е усилен много колкото някои да ви говори спокоино в тиха стая ако така мога да се изразя, телевизора е на 2м от телефона. Следващата снимка е с спрян звук на телевизора и реално показва фоновия шум в стаята. Знам че това не е нито начина нито устроиството за мерене и доказване на шумовете но пак добиваш някъква представа

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (115.77 KиБ) Видяна 4570 пъти

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (135.83 KиБ) Видяна 4570 пъти
velsi - Почетен майстор
За Симбиан не срещна ли такова?
pif4o - специалист
....маи не :? но може и да има щом за вин има.
Oп мисля че намерих даи някъв скаип да ти я пратя да я пробваш.

Тема "Мит или истина е обезшумяването при 6мм+4мм стъклопакет???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: