Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
tonqta - напреднал
Как се казва това чудо на чудесата и как се отглежда, това е моят въпрос към вас? Благодаря предварително. :)

Изображение

Изображение
sim - специалист
Много прилича на тези които купих от Кауфланд.На етикета пишеше Кониферен микс.Нямаше кой да обясни какво е.Вэех си две,но след присаждането в по-голяма саксия горните клонки леко клюмнаха.Първо си мислех,че се обръщат към светлината,но май се лъжа . Миналата седмица им забих по 3 електрода като конус.Дано се съвземат :headbash: Мисля,че е някакъв вид кипарис.Хайде,спецовете да помагат :?
mhd - помощник
Здравейте и при мене е същото.Взех го от Баумакс. Присаждане, торене - но пак не се съвзема.Премени си цвета, като преди изсъхване.
Martin.P - специалист
Прилича ми на Лъжекипарис - Chamaecyparis lawsoniana Ellwoodii. Не искам да правя реклама на родните производители, но купувайте от тях, а не от тези вносни храстчета от Баумакс, Кауфланд, Била и т.н. Като го вземете от роден производител, поне знаете, че е аклиматизирано за нашите условия, докато тези на снимката изглеждат перфектно като ги купите в магазина(наторени, наблъскани и форсирани с какво ли не), но след месец или една зима вече не приличат на нищо ... ако изобщо оцелеят.
tonqta - напреднал
Martin.P написа:
Прилича ми на Лъжекипарис - Chamaecyparis lawsoniana Ellwoodii. Не искам да правя реклама на родните производители, но купувайте от тях, а не от тези вносни храстчета от Баумакс, Кауфланд, Била и т.н. Като го вземете от роден производител, поне знаете, че е аклиматизирано за нашите условия, докато тези на снимката изглеждат перфектно като ги купите в магазина(наторени, наблъскани и форсирани с какво ли не), но след месец или една зима вече не приличат на нищо ... ако изобщо оцелеят.
Същото растение е друже... значи няма шанс да се съвземе това нещо? Защото както се вижда на снимката, връхчетата вече увяхват. ;/
karimddd - напреднал
извинявам се но никъде не намерих инфо как да го гледаме
въпросното растение при мен започна да увяхва и му падна целия
зелен цвят остана много малко зелено
ако може да даде някой някакви насоки
не стой на пряка слънчева светлина
благодаря ви предварително
Jason - специалист
Да ви кажа имам вкъщи едно, което много прилича на това на снимката.
Купих го от Практикер и се казва "смирка". По спомен на етикетът пишеше "smirka bluecarpet".
Купих три, по 10 лв. всяко. Оцеля само едно и то с големи мъки завалията. Сега го гледам, че покарва нови пъпки здраво. При мен ги пресях в едни цветарници в остъклението ми, така че зимата не замръзва, ноооо.....................казах вече, две дадоха фира.

Резултат: Повече от там не купувам. Намерих друго решение.
сестричката - помощник
Тези растения са за градински ,а не
стайни и най-вероятно температурата им
влияе.Аз си купих от същия вид ,но сребристи
и в градината се чувстват прекрасно и се
развиват много добре.Скоро ще снимам
и ще покажа.
Svilen22 - специалист
А зимата ще изкарат ли навън. И аз имам вкъщи, леко му потъмняха клонките в средата и връхчетата и си мисля, че няма да го бъде. Обичат ли много вода и до каква височина растат? Но ще го насея навън пък каквото стане.
rockwall - майстор
сега попаднах на темата ви - вижте моята тема http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=23816 за ЖИВА или ИЗКУСТВЕНА ЕЛХА, за да не пиша всичко отново и може би ще разберете защо имате проблеми

2 кипариса с този размер, взети от споменатите вече магазини, умряха в 2 различни години у нас (освен елхите). :x

Тема "Името и начин на отглеждане на това растение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: