• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
liusien - специалист
didko1234 написа:
Нормално!!
1.Газа беше много разреден тогава.
2. Нещо ме съмнява даните на котела
Първо - нищо не е "нормално"! Кое е "нормалното" - огромните сметки които всеки плаща ли???
Второ - по какъв начин човек може да разбере, че газа е бил разреден?
Трето - кое те съмнява в данните на котела?

Относно твърдението, че газта е разредена и това може безусловно да се докаже - БУЛГАРГАЗ ще се видят в приключения!!! Колко му е да се организира СДРУЖЕНИЕ което да ги "смачка" в съдебна зала и от там нататък да имат огромно наум как ще работят "на ползу роду"???!!!!!! :bulb: Това е същото като твърдението, че щом паднат температурите ПОД +7 градуса/С - и разходомерите навън започват да работят както им падне - винаги в ущърб на клиентите. За сметка на това на няколко пъти ми беше любопитно като съм разговарял с всякакви "специалисти" от Софиягаз - винаги ми хвърляха прах в очите и ме убеждаваха, че уредите /разходомерите/ работели в полза на клиентите!!! Айде бе... Кой е тоя малоумен който ще се увътря за да ми направи такъв реверанс, че да плащам по-малко от реалното??? :? Играем си на криеница и нищо повече! Просто човек трябва да седне и помисли как да ги излъже тях без видима намеса! Дали с изолация и дограма, дали с помощни средства като "рекуперация" или топлообменници... Не казвам, че топлото ще е без пари, но нека е в разумни граници, без да се надуват изкуствено сметките!!!
Antonii - майстор
Само неразбрах с кво е била разредена газта :?
liusien - специалист
Antonii написа:
Само неразбрах с кво е била разредена газта :?
Май му казваха ВЪЗДУХ... :idea: :evil:
Antonii - майстор
Когато успееш да разредиш природен газ с въздух в тръба и още си жив ела ми се обади!!!
Просто всеки си пише разни простотии и си вярва, а въобще не се пита(или интересува) аджеба това физически дъли е възможно.
Логически(логиката е нещо абстрактно) може и да изглежда възможно, но практически е нереализуемо.
liusien - специалист
Antonii написа:
Когато успееш да разредиш природен газ с въздух в тръба и още си жив ела ми се обади!!!
Просто всеки си пише разни простотии и си вярва, а въобще не се пита(или интересува) аджеба това физически дъли е възможно.
Логически(логиката е нещо абстрактно) може и да изглежда възможно, но практически е нереализуемо.
Добре де, като разбираш толкова /не се заяждам - питам за да знам!/ - обясни ми, моля те - защо ми казват и от гаранционния сервиз на газовия котел, че газта я "омагьосват" по трасето до тук?! И какво - не може да смесиш газ и въздух ли? А как смесват газта с не знам какво си, че ако има теч на газ от някъде /не дай Боже/ - мирише на умрели лебеди? Едно съм се научил - когато става въпрос за много пари /а случая тук е точно такъв/ хората правят от невъзможното - възможно!!! И последно - върни някоя страница назад да прочетеш - вдигах олелия, че миналата зима плащах до 780 лева за газ на месец, като отоплявам около 40 кв. м. къщичка и още толкова - едно барче... Би ли ми подсказал от къде ми дойде тоя огромен разход, като имаш прид вид, че в никой случай не е било толкова топло нито в къщи, нито в кафето?
Antonii - майстор
Това за сервиза ги питай тях. Те от сто кладенеца вода могат да ти донесат само и само да докажат, че проблема не е в тях.
Отностно големият разход на газ, най-вероятно горивният процес в котела не е настроен правилно(което може би от сервиза се опитват да покрият) или пък топлообменните повърхности са замърсени.
А за миризмата която питаш, то тя се добавя още при добива на газта(в Русия) и представлява едно серно съединение, за това се усеща и при най-малкия теч на газ.
Отностно смесването на газ и въздух, то може ама последствията ще са трагични.
А сметката нея гледай по сумата която плащаш, а по изразходваното количество газ. Щото сметка 100лв и 200лв при двойно по-висока цена съгласи се, си е все същата.
А масово се насажда заблудата, че отоплението на природен газ е евтино. Е нема такова животно. Евтино е само в Русия. :)
ESPACE - майстор
Antonii написа:
А за миризмата която питаш, то тя се добавя още при добива на газта(в Русия) и представлява едно серно съединение, за това се усеща и при най-малкия теч на газ.
В дълбока заблуда си, че газта се одорира в Русия. Газта за промишлеността в България изобщо не е одорирана, само тази за битови нужди. Това става в АГРС и дори различните газови дружества ползват понякога различни одоранти и газта на различни места мирише различно.
LazarGanev - "Велик майстор"
"Газа" колеги, газа. "Газта" не е правилно. А пък най-евтино е на пернишки кюмюр
ESPACE - майстор
LazarGanev написа:
"Газа" колеги, газа. "Газта" не е правилно. А пък най-евтино е на пернишки кюмюр
Не ми се превръща темата в лингвистичен спор особено за нещо, за което не е съвсем ясно дали си прав въпреки категоричното ти изказване. Според други хора лингвисти

Газ
газът, газа, мн. газове
1. Въздухообразното състояние на вещество.
2. Само мн. Газообразни отделяния в стомаха и червата.

ГАЗ
газта, само ед.ч.
1. Газообразно гориво. Ние сме на газ.
2. Петролен продукт във вид на течност за осветление. Слагам газ в лампата.

Отделно че като напиша Газа в Гугъл първите резултати са за ивицата Газа. Ако ще опонираш давай линкове от тълковни речници - гторното е преписано от такъв.
Ето още едно тълкуване
http://www.balgarskiezik.org/gas.htm
LazarGanev - "Велик майстор"
Прав си , ам стремежът е за изчистване на езика и за налагане на мъжкия род на думата в конкретния случай - природен газ, земен газ. Аз също се хващам, че понякога казвам "газта", но се стремя да го избягвам. Така, че нищо лично, просто да се стремим да говорим правилно.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: