• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ArturDent - Почти Безобиден
Ок, така съм съгласен, то от втория тип за окачени тавани, избор голям - има си и на 220V, има и над 100W, само дето стават по-големи тупузи.

Off-topic: За праха напълно те разбирам, при мен там ми стои рутера. Преди няколко дена си загуби настройките (от токови удари), и се наложи да го смъкна и да се вържа към него по кабел. 10 мин правих настройки, а 30 мин го чистих
tany666 - напреднал
mladkal,благодаря за информацията и снимките.Тези лунички наистина са повече за фасон и визия,така че на този етап ще си поставим светещото тяло под шкафовете.Вече сме хора на възраст и не довиждаме :wink:
Благодаря на всички отзовали се,успешен и приятен ден!
mladkal - майстор
Тани666, добро решение. На майка ми го направих по този начин - семпли луминисцентни тела под шкафовете - точно над плота. Харесах ги тук (в Ст.Загора) в специализиран магазин за осветителна техника. Имаше голямо разнообразие от дължини и ми паснаха като идея. Произхода е китайски, но за сметка на това цената тънка. Самите тела се закачаха на едни щипки и когато някое тяло загине просто се сваля от щипките и се поставя ново. Захранващият кабел е стандартен като на ДВД, касетофон, стереоуредба и др.-лесен за свързване и обслужване. Свети доволно много и то в диапазона на т.н "бяла" светлина. Евтино, бързо и най-вече ефикасно.... Ако проявяваш интерес към това решение свирни и ще щракна някое фото, когато ида при майка ми.

Лек ден и успехи!

Офтопик: Добрата светлина в кухненското помещение е не малък процент от добре приготвеното ястие. :lol: Така също, преди да сервирате на гостите може и да не се изложите с не добре полирани прибори...
stanetzz - специалист
Ето какви осветителни телца съм монтирал аз над шкафовете. 3бр. с по 20W крушки, насочени в зоните, където е необходимо допълнително осветяване. Тъй като са изнесени доста напред, не се получава сянка от шкафовете.Трансформаторчето е отгоре върху шкафа.

Прикачен файл

DSC09305 [800x600].JPG
DSC09305 [800x600].JPG (33.53 KиБ) Видяна 8845 пъти
Здравейте на всички и поздравления за невероятния форум.

Имам няколко въпроса отностно халогенните лампички (лунички), които скоро си монтирах върху горната част на шкафчетата. Използвах един трансформатор 150W и (6 лампи по 20W=120W)
Ето какви компоненти използвах:

-трансформатор BRILUX Model BZE-150 – (150W) 19.00 лв.
-6 x мебелни лунички KANLUX Model GAVICT-2116B 3.99 лв.
-6 х халогенна лампа BRILUM Model JC - ( 20W) 0.80 лв.
------------------------------------------------------------------------------

Първият ми въпрос е отностно качеството на компонентите..... Не искам да сменям постоянно лунички или трафове ( продавачката ме увери че материалите са качествени)
-Трансформатора е китайски продукт.В магазина ми казаха че били най-издръжливите (всъщност имаха само китайски трафове)

http://www.ukimagehost.com/uploads/de09907cf2.jpg
http://www.ukimagehost.com/uploads/7589d5c356.jpg

-Луничките са полски ( избрах ги по-скоро заради цвета йм)
http://www.ukimagehost.com/uploads/59e51fe7cd.jpg

-Лампичките са отново китайски http://www.ukimagehost.com/uploads/525f91dac2.jpg

Вторият ми въпрос е свързването на трансформатора – от едната страна към токовия извод е ясно , но от другата има 2х3 Клеми ??? На схемата съм нарисувал как съм свързал трафа и текста на етикетите му.....

Изображение

Следващия ми въпрос е дали като цяло съм свързал точно луничките с трафа.....

Изображение

Забележете цвета на кабелите – пробвах да разменя мястото на кабелите на луничката (ЗЕЛЕНИЯ И СВЕТЛО-ЧЕРВЕНИЯ ) водещи до устър-клемата и в двата случея работи? За луничката няма ли фаза-нула, че става и в двата вариянта ?

Свързал съм всичко и си работят всички лунички, но ме е страх да ги оставя за повече от десетина минути работа, преди това реших да се допитам до вас-тъй като съм много некомпетентен относно захраването.
ArturDent - Почти Безобиден
Повечето клеми са за да можеш да вържеш няколко кръга лампички - представи си че захрнването е в средата на козирката и пускаш 2 лунички отляво и 2 лунички в дясно от него.
Няма значение фаза-нула, ако изобщо има такива след захранването :-D

П.П. Добре рисуваш.
  • 1
  • 2

Тема "Свързване на "лунички"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: