• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ArturDent - Почти Безобиден
Ден 31 - Всичко е готово за отливането на поясите за покрива

Изображение

Ден 31 - Поясите на покрива

Изображение
Ден 32 - Очертаваме вътрешните стени

Изображение

Ден 32 - Тук ще бъдат, тоалетна, баня, ...

Изображение
vlad0 - специалист
Поздравления колега за къщата и темповете с които напредваш.
Извинявай че използвам темата ти за да задам въпроса си. И аз строя къща но от работа не остава време да пусна снимки и да разкажа повече. За сега сме повече по системата "направи си сам" защото бачкаме само Аз, баща ми, дедото и само един майстор. Сега сме на етап основи - изкопа е направен, наляхме вътре 27 кубика бетон и заложихме колоните, сега сме направили кофража и арматурата и утре живот и здраве още бетон. та въпроса ми е как да направим дупките в основата за ВиК та да няма после къртене. Ще съм много благодарен ако качиш повече снимки защото къщите ни ммного си приличат като терен и изпълнение на основите.

Благодаря предварително на всички!

Позрави
vlad0 написа:
.... наляхме вътре 27 кубика бетон и заложихме колоните...
С голямо извинение ама "Бах мааама му". Те на тая къща толкова е всичкия бетон?! Вие бункер ли строите?

За подробности пиши тук: Спам по темата на ArturDent
vlad0 - специалист
Благодаря ви за бързите отговори. Значи, всичко е законно - имам разрешително за строеж и всичко останало, чаках ги близо 6 месеца ама това е друга тема. Относно 27-те кубика бетон, те даже трябваше да са повече /ивични основи широки 50 см и дълбоки 1.5 метра/ но попаднахме при изкопа на някакъв мергел който едвам се копае, извиках проектанта и той намали основите на 1 метър. сега правим кофраж с който да вдигнем къщата малко над терена-в задната част с около 25 см. а в предната около 70 поради лекия наклон на терена. Та да се върнем на въпроса - лесно можем да оставим едно "прозорче" в основите през което да минат тръбите, но от там на там какво следва? По проект тръбата за канализация е ф160, та тя от къде трябва да мине под или над плочата? Сигурно въпросите ми са доста глупави ама с груб стоеж се занимавам за първи път и доста неща не са ми ясни.
vlad0 Тук сложих повечко снимки за ВиК-то. Спам по темата на ArturDent
Последна промяна от ArturDent на пет ное 06, 2009 7:38 am, променено общо 3 пъти.
mitaka_vk - специалист
Владо написъл съм ти едно отговорче в темичката на Артър /където ти е пуснал линка/ Хоризонталната ти е 160 но вертикалната е 110 по голям диаметър за вертикали не ти трябва.
bulhomes - напреднал
ArturDent написа:
Другият от съседните парцели мисля да го заграбя и да го придобия по давност. Не е пипан в последните 10-15 г (като виетнамска джунгла е). Път до него няма (накой май го е преградил). Никой не знае на кой е - нито община, нито съд (служба по всписванията). Опитваха се да издирят собственик за уведомленията по смяна на предназначението и рзарешителното за строеж - ама няма данни.
Здравей Артуре,
Чак сега открих тая тема. Имам абсолютно същия случай като теб и от общината ми отказаха разрешителното докато не открия на кого е. Как си се оправил? Малко по-нататък пишеш, че вътре ще е с гипскартон. И аз му бях фен, докато не си сложих тук таме. И на конструкция, и лепен - навсякъде се напука. Затова за мен съм си решил - ВАР, а ти си преценявай.

И малко не мога да разбера тук защо са 2 теми и кое къде да се пише!?!
rulom - модератор
bulhomes написа:
..............

И малко не мога да разбера тук защо са 2 теми и кое къде да се пише!?!
Ще се оправи и това, засега си пиши тук!
bulhomes: Все още не съм решил как да го направя, около 70% съм за класическа мазилка и около 30% си мисля за гипскартон.
За разрешителното - там го оправиха юристите на общината, даже без моя "намеса", не се сещам какво беше, но май съставиха накъкъв протокол. Боднаха и една обява в общината.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 45

Тема "Започна се... (Блог на строеж на къща)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: