• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 336
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
007 - напреднал
Сега и при мен нещата се оправиха , мога да кажа че цялата работа беше в баланса на системата но сега вече е добре.
Благодаря ви за съветите.
LazarGanev - "Велик майстор"
Пиши кво става с тая термопомпа като паднат температурите под нулата.
syncho - майстор
filmatoplo и аз оня ден бях при един наш клиент с подово по стандартите... Само че там при него за топлоизточник ползва ТЕЦ-а. За миналия сезон ми се хвали че бил платил 150лв ЗА ЦЕЛИЯ СЕЗОН!!! Аз лично не го повярвах, ама той ми извади и фактурата :? Направо останах потресен. А си е супер топло и уютно там. Знаех че дава икономии, но това направо ме разби :) .
Е, това вероятно е за сметка на съседите - при това топлинно счетоводство, дето се води...
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 9:06 pm, променено общо 1 път.
Тези топломери дето ги слагат са за радиатори и не знам как определят топлината отиваща в пода.
syncho - майстор
Става въпрос за апартаментен топломер, който мери входящата енергия в жилището... топломер мисля, че този имаха те.

За мен това си е реално измерена топлина... ще го попитам в MWh какво му е отчел топломера.

Попитах го... каза че му е отчел 1100kWh за целия отоплителен сезон.
filmatoplo - майстор
Тези цифри лесно могат да се сметнат по обратния ред и да се види с колко киловата се е топлел на ден човека - да не се окаже смешна цифра примерно с 3 киловата да отоплява 100 кв . :wink:
syncho - майстор
:) е няма да са 3, но ще са доста малко както и да го гледаш... въпреки, че е офис и се използва главно в топлата част на деня...
filmatoplo - майстор
Някога ако правя ремонт на апартамента ще си сложа изолация и тръби за водноподово освен сега ако не сменя радиаторите с вентилконвектори :wink:
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 336

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: