• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
petromaniq - специалист
Трябва да запоя меден проводник към алуминиева повърхност. Как да помедня алуминият, без електролизен метод. Навремето се правиха опити с отработен ферохлорид (от ецване на печатни платки). Ако някой знае, моля да даде съвет !
Neno Er - специалист
petromaniq написа:
Трябва да запоя меден проводник към алуминиева повърхност. Как да помедня алуминият, без електролизен метод. Навремето се правиха опити с отработен ферохлорид (от ецване на печатни платки). Ако някой знае, моля да даде съвет !
Опитай с разтвор на меден сулфат, така наречения син камък с който се пръскат лозята. Оставяш проводника в разтвора и по него се отлага мед но е в много тънък слой.
Може да приложиш и електролиза в такъв разтвор, но не съм много сигурен и на ясно с този процес.
moimoimoi - майстор
а за какво ти е подобно нещо?

пп:има биметални шайби- от едната страна е мед от другата алуминий
т.е. идеята ми е -на медния проводник ако е многожилен слагаш кабелна обувка и с една биметална шайба+болт с гайка го свързваш за алуминия
petromaniq - специалист
Става въпрос за откъснат извод на Li - Ion елемент - няма чалъм за болтове :lol:
Милен - майстор
А сигурен ли си че елемента е с алуминиево покритие малко съмнително звучи.
petromaniq - специалист
100 % корпусът е от алуминий - от GSM Nokia е. Има и от неръждавейка ( на тях съм им хванал цаката, тук обаче няма как- помедяване или точкова заварка в домашни условия :?
Милен - майстор
Да не е никелиран или с някакво друго покритие. А как ще се отрази високата температура при запояването на батерията :? няма ли да се скапе.
petromaniq - специалист
Темата беше " Помедняване на алуминий ", а не " Не правете това в къщи сами " :lol:
С 2 леви - специалист
Пробвай някой специализиран флюс и припой за алуминий или класиката - масло за шевни машини ... ;)
http://www.qsl.net/lz4ny/tech/pripoj.htm#aluminij
petromaniq - специалист
Благодаря на С 2 леви ...... (едната винаги малко по <--) :wink:! Ще пробвам и тези методики, преди някой съфорумец да ме е пратил на " Аргон ".
  • 1
  • 2

Тема "Помедняване на алуминий - как ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: