Най - вълнуващия въпрос зимно време.
BALKY - специалист
Здравейте, става въпрос за следното...Как се определят броят на ребрата и височината на алуминиев радиатор ? Питам ви защото в новостроящият ми се апартамент "строителят" монтира в помещение 7,2м/4,2м/2,6м(83 м3) радиатор с h500мм, но на място, което мен не ме удовлетворява,странична стена.Причината е, че прозорците са ниски(тип френски) и там височината на радиатора, не може да е повече от 300мм. Въпроса ми е , за помещение с такива размери, с колко ребра трябва да бъде радиатор с h300мм. за да има нормално топлоотдаване в помещението?
Поздрави,
Последна промяна от BALKY на пон окт 19, 2009 9:35 pm, променено общо 2 пъти.
naskov - майстор
Не ти е сложил радиатори Н200 поради факта, че такъв стандарт няма, или поне аз незнам да има. А като ти е сложил 15 глидера Н500 явно си е мислил, че си морж :) Трябват ти още толкова :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
Панелен Н300х220 има мощност 2800Вт
Хелиос Н350 за едно ребро 120Вт
Декорал Н200 95Вт
На тебе ти трябват поне 4000Вт и предполагам, че няма да ги събереш по прозореца. Може да сложиш 2 радиатора - един под прозореца и един встрани, за да допълниш мощността.
Dansaver - специалист
Имай в предвид, че Декорала-200 са по-дълбоки /15см/ и финансово не са изгодни- получаваш тия 95Вата на глидер за 23.5лв при положение, че същия Декорал на 600 с двойно по-голяма мощност е 17.6 /базови цени/
lakosste - специалист
Аз имам подобен въпрос със подобно помещение.Както казвате че трябват 4000вт за да се затопли искам да попитам достатъчни ли са тръби 16-ки с ал. вложка за захранването на необходимите радиатори?Помещението което искам да отоплявам е на около 8 метра от къщата ми и миналата година пуснах такива тръби.

Тема "Съвет-оразмеряване радиатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: